Kreativt kaos

Idag masade vi oss iväg till vårdcentralen för att ta influensasprutor.

Är man 65+ är sprutan gratis här i kommunen. Förvånande, men jag har mina egna teorier*.

Det blåste smått kallt. Höll mig inne i verkstan och sysslade. Norpan var nere en snabbis men återgick till soffan däruppe.

Höll på i flera timmar därinne. Tror att det är den längsta stund jag tillbringat härinne det senaste halvåret. Nu är vi redan inne i advent. Många luckor i kalendern står öppna.

Såg mig omkring. Inte den bästa ordning direkt. Om det finns något sämre än sämst, ser ni det på följande bilder.

Det är hela ett minne av, i stort sett, jobbet med hönsens uterum.

Mitt i trälådan ligger en friställd. Musfällan som blev friställd av katterna.

Nära på tröstlöst. Det kommer att ta dagar at få ordning på dt här.

Det här är knappast ordning.

Åsynen av det här hade gjort mig sömnlös för 5 år sedan. Nu sover jag bättre än någonsin.

Hur som helst, jobbet blev färdigt.

Det finns dessbättre en tröst (och städa kan jag göra någon kall vinterdag):

Flera kända och framgångsrika personer har varit riktigt slarviga. Detta gäller till och med det stora geniet Albert Einstein. Kanske kan framgångarna bero på att en rörig miljö bidrar till att öka kreativiteten, enligt forskning från University of Minnesota. Ordnade miljöer däremot, visar sig uppmuntra konventioner och säkert spelande.

Gick upp och tog en smygbild på Kommandoran som var i färd med att slå in julklappar.

*Min teori om varför influensasprutorna är gratis (eller till reducerat pris).

Influensan kan vara mer eller mindre farlig för äldre. Här tar staten inga risker utan vaccinerar alla pensionärer gratis eller till reducerat pris. Har inget med humanitet att göra i dagens Sverige. Ett bortfall av en pensionär skulle visserligen minska trycket på pensionsfonderna. Bättre att hålla pensionären vid liv, så att denne kan fortsätta betala skatt på pensionen (högre än löntagare). Den skatten är viktig för de löpande utgifterna i landet, för man kan inte överföra pensionsfonder till statskassan igen. Den som föreslår det inför ett val är politisk död. Alltså, det bästa att komma åt pensionsfonderna är att hålla pensionären vid liv,  så  att denne betalar in en del av pensionen i form av skatt till statskassan. Fast det är bara min teori.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Kreativt kaos

 1. Ama de casa skriver:

  Jösses vilken röra! Enligt den där forskningen är jag inte ett dugg kreativ då, eftersom jag är mycket för att ha ordning. Fast lite smyg-kreativ är jag nog. Det finns ett gäng lådor och skåp här i lägenheten som Anders kallar för ”Amas arkiv”. Där är det rörigt vill jag lova! Fast det syns ju inte när man stänger lådan/dörren 😀

  Vilken macho såg du har förresten! Den med det rosa handtaget, alltså 😀

  Ha en fin fredag!

  • Janne skriver:

   Se där. Det är inte mängden röra som avgör utan att man har lite röra någonstans. 🙂 Den där sågen fanns i ett utbud av flera färger på Jula. Valde man den rosa, gick en del av pengarna till bröstcancerforskning.

   Tack detsamma

 2. Ami skriver:

  Nja, rörigt vill jag inte ha inne i bostaden…..men jag tycker Patriks garage ser ungefär likadant ut som ditt….rörigt, men han vet precis var han har varje sak. Förmodar att även du har koll på ditt 🙂

  • Janne skriver:

   Har något så när koll. Problemet är att jag har i hemlighuset också. Röra i två hus är en dimension för mycket med påföljden att jag har dubbelt av en del. Upptäcker jag vartefter. Men det är ungefär som att hitta pengar i gamla kläder. 🙂

   Trevlig fredag!

 3. Ruth i Virginia skriver:

  Jag har tendens för röra. Bästa boten är, att så få platta ytor som möjligt
  i närheten. En blank platt yta inbjuder ju till att lägga nånting på. Det är
  väl det där med att ett vacuum suger åt sej ting.
  Går du på aktioner och köper sånt som ”kan behövas nån gång”?

  • Janne skriver:

   Aktioner besöker jag aldrig och loppisar springer jag helst förbi. Blank platt yta, då kanske jag inte ska städa. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s