På strövtåg, del 1

I höstas började jag gå på strövtåg så smått. Inga tider och sträckor utan bara för att få lite ork. Också för att tänka på annat. Hemma ser jag bara det som skall göras och det som inte blivit gjort.

Började med att gå söderut. 25 meter bakom Den gamla damen blev jag kvar ett tag.  Mindes när jag gav mig in här, i värsta stormen, för att kolla elledningen. Det var strömavbrott och ledningen var mycket klenare än i dag. Elledningen syns svagt i ovankanten av bilden. Bilderna är klickbara för att få dem större. Länkar kan klickas på för att komma in på sidospår. Öppnas i nytt fönster.

Var inte lätt att gå där då för skogen var tät.

Nästa stop blev vid det s.k. Helvetet. Grannens namn på det hela för han sa att jag kunde slänga träd och grenar borta i Helvetet. Slängde mycket av den varan där. Skrev då lite om ”Helvetet på landet” med en filmsnutt. Nu är Skogen borta men vi har fått mer sol på tomten. Märks speciellt på vintern de dagar solen får tillträde. Tidigare var skogen i vägen.

Skogen kommer och skogen går. Här fanns nysatta granar när när vi flyttade hit. Några decimeter höga. Nu går det inte att gå in där.

Fina vägar att gå på här. Träffade på några bekanta. De såg mig på långt håll (längre än bilden visar) och samlade sig.

Började med att tacka för besöket de gjorde hos oss i somras.

Då hade kossorna inte tid att lyssna för nyfikenheten var stor.

Nu kunde jag babbla och de stod kvar hela tiden. Jag sa bl.a. att jag uppskattade dem här på landet. Att jag fick frid av att titta på dem. Tackade för mig och gick. Korna spred sig i hagen.

En ny trend är att gosa med en ko. Kogos, cow cuddling, koeknuffelen i terapisyfte. En trend som startade i Nederländerna men nu har spridit sig till Belgien, Schweiz och USA. Trenden kommer säkert hit också. I valet mellan ”någon att prata ned” eller koeknuffelen, skulle jag välja det senare. Skulle vara något för folk som ondgör sig över kor.

Fick en del tankar angående kor som kommer att förmedlas vi annat tillfälle.

Efter denna lilla utflykt gick jag hemåt till eftermiddagsfikat.

Fortsättning följer.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Kor, Minne, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till På strövtåg, del 1

  1. Viola Wigren Liljegren skriver:

    Roligt att Du har återuppstått och en God Jul på er.

Lämna en kommentar