Färgfilm

Nu har värmen kommit. Iallafall inne. Ute är det lite si och så, som ni vet.

Bergvärmen har krånglat i över två år samtidigt som elpriserna skenat. Den gick en kvart och så stannade den. Man fick starta om den med elpatronen. Den kostar minst 3 KW per timme.

Jag har ringt och ringt efter hantverkare. Efter det har jag ringt och åter ringt. Känns som jag har hållit på länge med det. De flesta skulle återkomma men inte ett ljud. En var här och tittade i februari 2021. Han skulle beställa delar och återkomma. Till slut svarade han inte när jag ringde. Sammanfattningsvis kan man säga att de har mycket att göra.

I början av mars fick jag napp. Lukas var här från Modighs Rörtjänst och gjorde service och bytte delar. Han kontaktade sedan Fredrik på ElekroPär som fyllde på gas i kompressorn. För sådant krävs en viss behörighet och den har Fredrik. Därefter har bergvärmen fungerat perfekt. Hörs knappt att den går.

Så nu är det färgfilm, vi är glada, nöjda och…

…tranorna har kommit.

På tal om färgfilm;

Jag har ju snusat i 55 år. Från löst snus till hemgjort. Det har jag skrivit om HÄR. Efter detta grisande blev det snus på påse. Senaste tiden starkt sådant som på bild.

Tänkte jag skulle sluta genom att trappa ner. Skaffade snus fritt från nikotin och tobak. Konstigt nog blev jag nöjd med detta. Det måste vara något konstigt med snuset. Har de smugit in lite nikotin iallafall, tänkte jag.

Testade en nikotin-prilla för att se. Efter 2 minuter började det snurra. Kändes som en salongsberusning. Det blev färgfilm. Jag lade ut innan…

…det blev en riktig. Slutsats; nikotinfritt snus fungerar.

Glad Påsk!

Detta inlägg publicerades i Betraktande och märktes , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Färgfilm

  1. ebbe skriver:

    Skönt med våra lokala hantverkare. Dygnet runt service, året runt.
    Glad Påsk och kuckeliku på er.

    • Janne skriver:

      Det finns många duktiga här och saker som inte var i närheten i Storstaden. Järnaffären t.ex. som nu har slagits ihop med Bolist. De har allt för en fnulare. Glad Påsk på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s