Om

Vi gjorde tvärtemot vad folk brukar göra i vår ålder. Min fru Lotta och jag tröttnade på storstadspulsen och flyttade till Östergötland. Här är lugnt, skönt och tyst. Vid de ”mörka” årstiderna så är det verkligen mörkt härute. Svart, svart, svart och åter svart. Det var viktigt mej, att det verkligen skulle vara mörkt här. Just den ger mig en besynnerlig känsla. Stjärnhimlen.
Lotta då? Jo, detta här har hon pratat om så länge jag känt henne. Jordkällare med potatis, lök och morötter. Kissekatter och blommor. Närmare till sina barn och barnbarn.
Arbete finns det hur mycket som helst av om vi skulle ha lust med det. Några hus är gamla, andra vinda och sneda. Två mindre står på tröskeln till förruttnelsens värld.
Det är härligt här!
Mitt upp i flytten och alltihop kände jag en längtan över att få skriva om detta.
Varför inte blogga? Det ligger ju i tiden. Dessutom kan våra barn och vänner
se vad som händer här ute i böleskogen.
Denna blogg kommer att berätta om hur det är att bo här och vad som händer.
Lite andra betraktelser också.
På bloggen är vi Kommandoran och Zeke.

10 kommentarer till Om

 1. Ama de casa skriver:

  Jag ser fram emot att följa dig och Lotta i er kamp där ute i buschen 🙂

  • Janne skriver:

   Ååååh, första besökaren! Välkommen. Bloggandet är bara i sin linda. Än så länge har jag ideér men jag kan tänka mig att det kan bli kärvt ibland (bloggtorka).
   Att det kommer att bli en kamp härute, var så säker. Inför vintern har vi inget vinterunderhåll av vägen ännu så länge. Kanske måste jag skaffa en traktor eller snöskoter. Åldern tar ju också ut sin rätt men vi tar en dag i taget och njuter av den. Hälsa A.

 2. Ann-Christine skriver:

  Ser att du håller på med gästrummen. Då hoppas vi att det är klart till vårkanten för då kommer vi. Du verkar ha lite o göra men ta det lugnt allt behöver inte vara färdigt på en gång.

  • Janne skriver:

   Ni är så välkomna!!! Kanske lite roligare i vår när vi kan vara ute. Jag tar det lugn och har roligt. Roligare än på många år. Gästrummet kommer att bli klart tidigare. Mina ungar har inte varit här ännu och därför känns är det som nr 1 på ”att-göra-listan”. Det där med väggen blev en överraskning men känns inte betungande på något sätt.

   Kul att läsa en kommentar från dig!

 3. Annabelle skriver:

  Im thankful for the post. Really Great.

 4. macilane skriver:

  Vi har faktiskt en sak gemensamt (skratt). Att göra tvärtom. När vi var sjuttiofem år gamla lämnade vi lägenheten i stan och flyttade ut på landet och en villa i ett pyttelitet villaområde. Som en av våra trevliga grannar sade – ”jag dör hellre i min trädgård på landet än i staden”. Hon uttryckte ungefär vad vi kände, hehe.
  Vår livskvalitet har ökat och kanske lever vi längre än vi hade trott, hahahaha.
  En av våra bridgekompisar, jämnårig, uttryckte sig så här, när hon fick veta att vi flyttat ut på landet och köpt en villa. ”Jamen, ni är ju till åren komna, så…..”?

  • Janne skriver:

   Vi är likadana ni och vi. Vi hoppas också ha förlängt livet genom att få frisk luft, helt annorlunda liv, trevliga grannar på lagom avstånd, inga bilköer och ingen stress.

 5. macilane skriver:

  Jajamensan!

 6. Josef Boberg skriver:

  Låter Härligt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s