Serietillverkning

Jag har dragit mig in i det längsta för att göra de där 11 till.

Nu är det ju inte 11 till hönshus (kuvöser) jag ska göra utan snickeridetaljer som jag gjorde en i förra inlägget.

Fanns några springor som jag också måste täta. Först trycker man in stålull i springan och därefter fogskum. Mössen hatar det. Ta en bit stålull och tugga på den, får ni se.

Igår tog vi en tur till Motala för att uträtta några ärenden. Kommandoran ville naturligtvis inventera mataffären Östenssons. De kör stenhårt med den i den lokala Tv-reklamen.  Vi kom därifrån med en okokt julskinka och lutfisk. Hon vill koka skinkan själv för de färdigkokade är dåligt kryddade.

Ute på vägarna är det här något som retar mig. Tunga lastbilar som masar sig förbi varandra.

Idag hemma i hönshuset igen. Tätningen putsad. Ingen återvändo med serietillverkningen.

Skönt att man kan stå ute och fixa.

Det här skulle jag vilja ha som snickeri. Ni ser hur huset ser ut. Trångt därinne.

Allt för att huset är byggt kring en stubbe. Jag lär väl ruttna innan stubben. Kostar minst 5000:- att fräsa ner den och det är bortkastade pengar.

Det gick ganska fort. Hörde på radion i lurarna och då går det mer eller mindre automatiskt.

Hönsen verkar trivas i  kuvösen.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns, Mat, Utflykt. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Serietillverkning

 1. Ama de casa skriver:

  GAAAHHH!!! Fick rysningar här, trots att jag INTE provade att tugga på nån stålull, men blotta tanken…
  Dom där lastbilarna kan reta gallfeber på mig också. Speciellt dom som väljer att påbörja sin ”snabba” omkörning just precis där det börjar bli uppförsbacke… Jag tror att det roar dom att reta upp alla bilister, dom har ju inget annat att göra, typ 😉

  Ha en bra dag!

  • Janne skriver:

   Ibland har jag givit dessa långtradare ett finger och sedan inte hoppats på motorstopp. En gång gav brorsan en sådan där ett finger och denne blev galen. Han började jaga efter med en 18-meters. Bror min körde in på vägar som blev mindre och mindre. Till slut fastnade galningen mitt inne i ett trångt villaområde. Då fick han ett finger till. 🙂

   Tack detsamma!

 2. Kurre skriver:

  Varför inte bygga in stubben i huset, det är ju poppis. Sen kan du ha stubben som ett fundament för ett bord eller gå o karva på när du inte har nåt annat för dig.
  Tacka vet jag stubbarna i Småland, /http://rasp.suka.se/Pictures/stubbe.jpg
  De e grejor de.

  • Janne skriver:

   Det var faktiskt min första tanke när trädet sågades ner men så var den ihålig med en helvetes massa kryp i. Hade den varit massiv så. Kunde blivit ett komplement till en snickarbänk. Om det inte är för att den står så nära huset, kunde jag elda upp den. De var ingen dålig stubbe du länkade till.

 3. Ami skriver:

  Usch ja, vad irriterande det är när lastbilarna kör om varandra…..
  Såklart att hönsen trivs utmärkt hos er 🙂
  Ha en fin kväll

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s