Två sidor av ett mynt

Vädret har varit ruggigt och jag ägnat mig åt att städa inne.

Nej, inte dammsugning och sånt utan mera åt åratal av skräp. Den här hyllan var proppfull med semesterböcker (pockets) och papper i pärmar. Omgång 1 är avklarad.

Så här kunde de se ut (2013) som värst när räkningar skulle sorteras in i pärmar.

Därefter har inflödet av papper minskat. Sista gången var 2017. Sedan tog det slut. Inte på räkningar utan på räkningar i pappersform. Skönt att slippa världens tristaste jobb. Nu finns allt på leverantörens web. Årsförbrukning och jämförelser månad för månad, t.ex.

Här fanns papper sedan 20 år tillbaka. Allt skulle möta Å-ödet senare idag.

Nu har jag bruksanvisningar kvar. Även dessa känns överflödiga för alltmer finns via Google och förresten, jag läser ju aldrig bruksanvisningar. Vem behöver läsa bruksanvisningen på en brödrost?

På eftermiddagen var det hög tid att ge sig ut. Hämta in ved. Allt det här har jag fått släpa hem med grannens tillåtelse från hans skog.

Vi har två sådana här också. Har inte köpt ved på tre år.

Dagen ute avslutades med bilen full och kärran med last till återvinningen.

Det som ligger på kärran är planket mellan ungdomsgården och gästhuset. Ruttet. Skall bygga nytt med 2-tumsplank. Känns skönt att slippa insyn.

Slutligen, det finns alltid två sidor av ett mynt. Nedanstående har jag tagit med för att visa vad som blivit bannlyst i mainstream media. Jag vill inte avråda från vaccination. Det är upp till var och en. Ge detta en halvtimme. Klicka HÄR att se videon på Youtube. Jag blev stort förvånad.

Se också detta hur Kina tillverkar två typer av vaccin. Ett traditionellt och ett genmanipulerat. Klipp från SVT på två minuter, tryck HÄR.

Uttalande av Robert F Kennedy jr HÄR.

ps.
Jag sa att boken skulle bli ”god julläsning” som handlar om klimatförändringar. Har tjuvstartat och det har varit en intressant resa. En av nutidens största bluff tar gestalt. Och det finns starka ekonomiska skäl till denna bluff. Pengar styr som bekant. Kommer att skrivas om när jag har torrt på fötterna.
ds.

Detta inlägg publicerades i Betraktande. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Två sidor av ett mynt

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, vem behöver läsa bruksanvisningen på en brödrost? Precis den frågan ställde jag till Anders på 80-talet när han satt och plöjde en bruksanvisning till vår nyinskaffade brödrost.
  Men se på tusan! Han hittade en intressant detalj som vi sen hade stor nytta av. Vid det ena av brödfacken fanns en liten, nästintill osynlig ring. Det facket skulle man använda ifall man bara rostade en brödskiva. Använde man det andra hoppade brödet upp i förtid.

  Jag är glad att Anders favoritlektyr är just instruktionsböcker, det har jag (som skyr dom som pesten) stor nytta av. Fast nuförtiden är det ju mer nätet som gäller. Även om det var bra att han med utgångspunkt från instruktionsboken till vår nya batteridrivna dammsugare kunde upplysa mig om att jag inte skulle stoppa batterierna i mikrovågsugnen 😀

  • Janne skriver:

   Tyvärr slängde jag bruksanvisningen till brödrosten. Kollade i våran brödrost och där finns ingen ring. Jo, en del instruktionsböcker verka vara skrivna för idioter. Batterier i mikron, haha.

 2. macilane skriver:

  Din städning påminner och vår egen s.k. dödstäning, som vi har börjat med eftersom vi kanske inte har så länge kvar.(87 år)

 3. Raymond skriver:

  Jag försökte dela den första videon till Fejjan men FB tillät inte det då all info från Brigtheon har stämplats som spam. Intressant samhälle under uppseglande!

  • Janne skriver:

   FB går Big Pharma’s ärenden. Det påstådda människoskapade ”klimathotet” och genmodifierat vaccin. Vad kommer härnäst?

 4. Ami skriver:

  Haha, säg inte att man inte behöver spara bruksanvisningen på brödrosten….jag har hört om en som försökte tillaga fiskpinnar i sin 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s