En lördagsvända

Det var ett tag sedan sist för det blir inte så mycket skräp numera. Förr åkte jag en gång i veckan.

Nu hade jag fått ihop en kärra.

Passagerare hade jag också. Ett trevlig gäng som ville ha skjuts.

Vid Folkets park tog färden en paus. Fick se…

… de här. Brinnande Gehenna på hjul. Ni förstår vad det skall brännas. E4:an skall få sig ett ansiktslyft. En sådan där tank gas skulle jag gärna ta emot.

Var tvungen att stanna en gång till. Se, där ligger hon som en oas i landskapet.

Mosse var där också. Vilken tur!

Hade två sunkiga madrasser med mig som legat på kärran en vecka i ösregn. Dom var blytunga. Var skall du ha dom, frågade jag. I brännbart, svarade Mosse. Gissa om det kommer att knasa i brännugnen, tänkte jag.

Nästa ställe. Jag går raka vägen fram till kassan. Säger inget. Kvinnan: Har du fått veckopeng igen? Jag: Hmm. Så får jag det som jag skall ha utan att säga något. Men det har tagit tid att trimma proceduren. Det har varit: Vad skall du ha? Det vet du. Nej, svarade hon några gånger. Sedan lossnade det. Skall det vara en sådan här? Så sträckte hon sig åt rätt håll. Ja. Ska du ha en hel eller en halv? Tycker du att jag ser halvfärdig ut? Så har jag fått det som besöket skulle resultera i. Naturligtvis med en massa skratt.

Påminner mig om när jag hjärntvättade (klicka på länken) Lotta med flygplanen vid Linköping. Nu kan hon alla 7 fram och baklänges. Det tog många år.

Lite senare åkte vi upp till ICA. Lotta ville inventera. (Fem sekunder senare åkte fingret upp för hon tycker inte om att vara med på bild). Andra gången hon är där i år. De andra gångarna har…

… drängen Zeke åkt.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till En lördagsvända

  1. Ama de casa skriver:

    Haha! Duktigt trimmat 🙂 Här har vi ett ställe där man ska gå och handla maten/drickat framme vid en disk och betala vid beställningen. När vi kommer in har han bakom disken oftast redan hällt upp två glas vitt vin när vi kommer fram. En gång kom han till och med ut när vi satt och kollade menyn och hällde upp vinet åt oss. Då blev det lite komplicerat – när ska vi nu betala? Men det ordnade sig såklart 🙂

    Å! Så du har varit på Å också 😀

    Ha en fin söndag på Skorpan!

  2. Ami skriver:

    Haha, perfekt när hon nu vet vad du ska ha 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s