Gömma nyckel

Nycklar och jag är inte sams. Ägnar alltför mycket tid åt att leta efter nycklar. Häng med på turerna!

De senaste 14 dagarna har det handlat om den här som står på ruinens brant. Meningen var att barnbarnet Sofie skulle ha den. Hon var här och föll för den men nu alldeles för risig och farlig. Rena likkistan att köra runt i. Tänk om det skulle hända något.

Jag försökte iallafall få fart på den med hjälp av startkablar. De var värdelösa som jag nämnt tidigare.

Efter 14 dagar kom de riktiga kablarna och då skulle det ske. Det var för en vecka sedan. Men…

…startnyckeln var borta. Den ligger och skrattar någonstans, tänkte jag.

Letade igenom alla fickor både en och två gånger. Och en tredje.

Nu inträdde den spännande detektiv-fasen.

I den där fickan ligger den stora nyckelknippan.

Den här alltså. Lägger alltid där. Maniskt, för jag blev trött på att leta efter den. Nyckeln till Mulle sitter där.

När den varit borta, har jag oftast hittat den kvar i någon dörr och dörrar finns det många av här. Tänk om jag, i min mani, lade startnyckeln där och sedan rev upp knippan och lilla nyckeln hoppade ut? Var har jag tagit upp nyckelknippan?

Gick runt med metalldetektorn på alla ställena. Kammade noll. Var har jag tagit på och av jobbarkläderna? Noll där också.

Kanske har jag gömt nyckeln i närheten av bilen? När jag blev trött på att gå in och hämta den när jag glömt den. Noll också där ännu så länge.

Gömma är min specialitet. Kommandoran har med det strängaste förbjudit mig att gömma. Jag har gömt allt.

En gång gömde jag passen så bra att vi inte hittade dom. Vi fick beställa nya. Det var droppen.

Lucas hittade passen ett halvår senare. Jag frågar mig än idag hur jag kunnat gömma där. Måste tagit till några extra smidiga övningar för att göra detta.

Detta gömma-beteende måste analyseras. Får bli min egen psykolog.

När jag var liten, fick jag bara leka ”gömma nyckel” en enda gång. Jag gömde nyckel så bra att ingen hittade den. De letade så länge att jag glömt var jag gömt den. Blev ingen mer lek och det är det jag håller på med nu på gamla dagar. Gömma nyckel.

Tillbaka till startnyckeln. Jag vet att det skall finnas reservnycklar men dessa har jag gömt. Hopplöst fall.

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Gömma nyckel

 1. Kurre skriver:

  Och varför har du en ölöppnare på nyckelknippan?

 2. Ama de casa skriver:

  Jag har mina nycklar i ”plånboken” i handväskan som alltid är med nuförtiden. På den sitter förresten också en ölöppnare. Himla bra att alltid ha med sig en sån.
  Anders hänger alltid sina i nyckelskåpet innanför dörren (där vi också har lite ”övriga” nycklar). Jag lånar hans nycklar ibland ifall jag ska ned i garaget eller så. Enklare att bara ta dom därifrån än att gräva i handväskan. En gång hängde jag tillbaks dom på ”fel krok” i skåpet och Anders höll på att få hjärtslag för han trodde dom var borta när dom inte hängde på rätt plats. Haha! Han är en man av ordning. Dom är inte stora dom där nyckelskåpen från IKEA, nycklarna hängde typ ett par centimeter fel 😀

  Lycka till med letandet! 🙂

  • Janne skriver:

   Tack! Vi har också ett sådant där litet nyckelskåp. Oftast hänger nycklarna där men ibland är de på rymmen. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s