Hyr bilen här

Idag gav jag mig iväg till Mjölby.

Vindrutan på bilen skulle bytas. De behövde ha bilen i sju timmar för att limmet skulle härda.

Här på Kanikegårdens glasmästeri skulle de fixa det. Kanike….Kan icke? Olycksbådande. Mindre bilfirmor har övergett detta med bilglas. För mycket administrationsstrul omkring. Frågade om det fanns någon hyrbil, för 6 timmar ifrån Skorpan för en sådan här sak kändes som öken.

Fanns en lite längre bort. Promenad på 1,5 km och lite smått regn dör man inte av.

Kanske dagen inte skulle bli så dålig i alla fall.

Stängt. Skulle öppna en timme senare.

Gick tillbaka några hundra meter. De visste inte om de hade några bilar att hyra ut. Fick ett nummer att ringa till en uthyrningsfirma i Linköping. De hade ingen bil på det ställe jag var. De var dock vänliga att bjuda på kaffe på stället. Ute regnade det kraftigare. Läste Corren som var fylld med kränkningsberättelser och bedjande för folk med beslut om utvisning.

Gick runt och tittade på nya bilar. Den här var 100.000:- dyrare än vårt ställe. Bra att vi inte satsade på en sådan.

Tillbaka till uthyrningsfirman. Nej, de hade ingen bil. Förövrigt fanns biluthyrningsfirman i Linköping. De hade alltså inga egna utan var bara ett utlämningsställe. En liten Foxterrier underhöll mig i en kvart. Fick tipset att Bilhallen 3 km bort hyrde ut bilar.

Promenad igen. Så många bilar som bara står där.

Den här gav lite glada minnen.

Här såg jag befrielsen från Mjölby. Jo då, de hade visst hyrbilar. Hur stor bil ska du ha? Den minsta, vad kostar den? Den går ut för 800:-. Bara dygnshyra. Det skulle bli 200:- per timme för mig. Han tipsade mig om Preem som hyr ut bilar för 299:- per dygn.

Nu är det nära, tänkte jag när jag såg skylten. Hyr bilen här. ”Alltid nära. Alltid prisvärt”. Nej, vi har inga egna bilar…du kan ringa… Orden ekade i huvudet på mig. Ringde och fick ett erbjudande.

Enda alternativet, 1809:-/dygn. Helt plötsligt blev det 452:- per timme för mig.

I den stunden kände jag mig så här.

Gav upp jakten på hyrbil. Hyrbil och Mjölby kan man glömma. Fick slå ihjäl 3,5 timme i gallerian.

Suck. Svensken är världsmästare i att känna sig kränkt nu i kölvattnet av #metoo. Lägligt för att lägga en dimridå över den våg av våldtäkter som sköljer över landet. Finns nu bara ett land i världen* där det sker fler våldtäkter.

Äta som tröst fungerar alltid.

Kommandoran ville ha en ny vaxduk till jul. Vi sliter vaxdukar med vårt tärningskastande.

Skickade en bild till henne med de två alternativen. Hon valde den vänstra.

Gick tillbaka till glasmästaren en timme tidigare. Limmet hade härdat och jag fick ta bilen. Knappt så man ser den nya vindrutan.

Nu ska jag besikta den här,  för sådant här trams som idag, vill jag inte vara med om en gång till.

* https://www.aftonbladet.se/nyheter/article12417039.ab

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Hyr bilen här

 1. ebbe L. skriver:

  Du kunde väl ringt! Vad tror du grannar är till för?

 2. Ruth i Virginia skriver:

  Herreminje. Det blev en L – Å – N – G
  dag i Mjölby. Motion fick du så det räcker ett bra tag.
  Ser ut som en go´ schnitzel på tallriken.
  Vilken gullig gubbe du är, som tänkte på vaxduk för Kommondoran.
  Inte många karlar som ger nån tanke på vaxdukar, men eftersom
  du är med och sliter ut dom, är det väl naturligt.
  Hoppar vädred blir bättre framöver. Ciao!

  • Janne skriver:

   Hehe. Jag visste att hon skulle till Mjölby och köpa vaxduk. Det var nog mer av egoistiska skäl jag köpte vaxduken. Mjölby ville jag inte se på ett tag för hon vill att jag hänger med henne på utflykterna. 🙂
   Idag är det liiite bättre väder. Hur är det där du bor?

   • Ruth i Virginia skriver:

    3 plusgrader som kommer att stiga till cirka 17 –
    och SOL hela dan!

 3. Ama de casa skriver:

  Haha! Det verkade som att bara jakten på hyrbilen tog hela väntetiden, men du fick några timmar till övers för shopping också 🙂
  Nu blev jag fasligt sugen på korv… Skulle ha slagit till på tre för 25 erbjudandet – jag gillar att spara pengar 😀

  Ha en bra dag!

  • Janne skriver:

   Har inte Anders berättat att jag brukade gå upp 2 på natten och koka korv. Jag var så sugen att jag brände mig på den, inlindad i ost som den var. 🙂

   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s