En liten tripp

Idag skulle vi rymma. Vädret var sådant och vi kände suget.

Här står vi nu inför avfärden. Hönsen hade fått foder. Katterna var inne efter att ha varit ute några timmar. De hade i alla fall inte vilja vara ute i det tveksamma vädret.


(Människor som flydde 2010-talets villkor i storstaden*. FOTO: Zekezypt)

Fotot kommer kanske att återfinnas i ett historiskt pappersarkiv om 150 år. Om nu någon varit så smart att omvandla det digitala till papperskopior. Jag har papperskopior på foton som är 150 år gamla. Har ni kvar foton som ni hade endast på datorn för 20 år sedan?

Vi tog oss en lite tripp. Färden var som vanligt åt söder. Stannade till och tog en bild av  årstidens Vättern.

Det här skulle vi göra. Julbordet på IKEA.  Jag tog bord och hon plockade mat till sig. Tyckte hon var borta länge men…

…jag kollade folk i godan ro. Sitter inte mannen där med mössan på sig inne? Det är inte bara ungdomen som förfallit. Kanske är jag gammalmodig. Kollade Kommandoran igen. Hon for omkring (känner igen henne på kalufsen)  som ett skollat (överhettat) bord därinne bland…

…julborden. Inte 20 sorters sill men tillräckligt. Sedan kom hon äntligen.

Hon hade plockat två tallrikar; en till sig och en till mig. Överraskning att jag slapp. En tallrik med precis det jag vill ha. Hon har 100% koll vad andra vill ha. Har hon alltid haft.

Vi inhandlade också ett par möss. Möss är en förbrukningsvara. Det har Norpan lärt oss.

Så var den dagen till ända. Imorgon ska vi vara hemma; hon med sina intressen och jag med mina. En sak är säker: det blir mysmorgon, sysselsättning, den dagliga kontakten med goa FB-vänner, katter, höns och yatsy där vi har det dagliga utbytet av ord. Det sägs att människor pratar för lite med varandra. Vi pratar med varandra minst 1,5 timme varje dag. Ibland är det sött och ibland sådant som ”skitjävel” och fuskmaja. Över det hela känns det tryggt.

 • Villkoren kan ni läsa om i alternativpressen på nätet om ni vill. Jag tänker inte ta medborgarnas ansvar att hålla sig informerade.
Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till En liten tripp

 1. Kurre skriver:

  Du vet väl att de trådlösa mössen innehåller en eller att par batterier? 🙂
  Det finns även möss med en liten kabel därbak, antagligen så går den in i datorn, eller också slutar den tvärt o då är det en avbiten kabel ( av nån katt ) eller annars så har den 4 ben o kutar som f–n. Julbordet ser alldeles underbar ut, sådant har de ej här på Teneriffa, ingen riktig IKEA utan är en franchise. Men om de skulle ha julbord så skulle man även kunna få en snaps till för här säljer IKEA även sprit. Önskar Biltema kunde öppna här, kaffe o kanelbulle för 5 spänn eller en kokt korv med bröd för samma pris.
  1997 körde jag med dia/pappersbilder, de digitala hade alldeles för dålig upplösning, 600 pixel eller nåt men när jag började använda digitala foton så finns de alltid lagrade på 3 platser för annars kan de ju lätt förekomma, eller hur. 🙂
  Nä, nu slutar jag med denna uppsats o önskar er all lycka i ruskvädret.

  • Janne skriver:

   Trevligt att höra ifrån dig, käre kusin. Tycker synd om er som inte har ett Biltema. Ni är värda ett som skulle vara nästan exakt som här i Sverige. På Biltema finns allt numera. Även de små söta fruarna trivs där. Hushålls- och pingelpongel-avdelningen är välsorterad. De har även tagit upp konkurrensen med IKEA när det gäller att stoppa i munnen. En vurre kostar 5 spänn men är dock icke av sådan god kvalitet som på IKEA. Öl och brännvin saknas på bägge ställena i detta förmyndande Sverige. Därför går färden hem med överskridande av gällande hastighet, ty det finns något som min forne doktor inpräntade i mig: Mat och mat och inget brännvin, magen blir alldeles förstörd. Min nuvarande kvacksalvare i vit rock är inte så lite ko ko. Han pratar om kebab och läser arabiska dikter på knagglig engelska. Man får absolut inte torka fötterna på hans matta som ligger utrullad från norr till söder. Då blir han ledsen. Jag eftersöker en ny sådan i vit rock men de tycks vara en bristvara i landet. Ordet går att de dragit västerut för att tälja guld eftersom jorden nu är arm i Svedala. Med hopp om att ni har det gott och trevligt i Spanien, säger jag God Natt. Hälsa frugan och den lilla fyrbenta kelgrisen.

 2. Ruth i Virginia skriver:

  Vilket tjusigt par! Och så fint ni har passat ihop er.
  Hon gör sitt – du gör ditt och tillsammans gör ni ”wonderful music”.
  Min käre Don gillade inte hop-plock på tallriken, men tydligen vet
  Kommandoran precis vad du gillar. 🙂

  Har aldrig spelat Yatsy. Scrabble var det enda spel vi spelade vid bordet.
  Men vi spelade ofta pingis och biljard – finns plats för båda på nedre våningen.
  Nu blir det inte pingis; är rädd för att ramla – måste ju justera motionen till åren.

  -Väntar nu på en solig sista november-dag Det har varit otroligt vackert
  väder på sistone-

 3. Jari skriver:

  Fin selfie du tagit!

 4. Ama de casa skriver:

  Jodå. Vi har kvar alla bilderna på datorn (och på ett par backuper och i molnet), plus en massa pappersbilder som är inskannade. Dom äldsta från 1900 prick.

  Trevligt med julbord där servering ingår 😀

  Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s