Skrota på Skorpan

För 20 år sedan och tidigare var de här veckorna före Julafton de mest hektiska. Nu är det betydligt lugnare. De julklappar jag köpt har jag gjort på nätet. Suveränt. Tiden har jag istället ägnat mig åt att skrota på Skorpan.

Bänk

Få ordning på kastrullskåpet bredvid spisen, t.ex. Fronterna har kommit och nu kan det bli färdigt. Först ska jag göra en sockel som skåpet ska stå på. Här fungerar ingen standard eftersom golvet lutar åt alla håll.

Norpan

Kapsågen har jag i Den Gamla Damen. Norpan gick före som vanligt. Hon är som en hund i det avseendet.

kapsåg

Brädorna har jag också där. Ovanför mig hördes ett rassel.

Norpan2

Norpan som sprang som en skållad råtta uppe på bjälkarna.

Bandsåg

Bandsågen är ovärderlig. Funkar även att dela krabba och märgben på, fast det kräver en rengöring efter.

Klyv

Snitten blir klockrena.

Spik och lim

Lim och spik duger. Katten är med hela tiden.

Kastrullskåp

På plats efter några timmars jobb. Idag bär det av till IKEA för att skaffa handtag och käka jultallriken.

Hängen

Då kan jag passa på att få skruven till två påsar hängen som saknades. Kommer ni ihåg att jag berömde IKEA för ett tag sedan? Sa att jag varit med om att det saknats en gång på 45 år.  (Klick med IKEA). Man ska aldrig säg något sådant, för då kommer jävelskapet som på beställning.

Ja, det är mycket att skrota med här på Skorpan.

ADHD

Städa efter ADHD-katten, t.ex.

Skrajsan

Skrajsan har sina egna funderingar om yrvädret.

På fågelsidan har det varit lugnt. De sällsynta fåglarna har varit osynliga tills för några dagar sedan.

Sällsynt

Denna fågel älskar Kommandorans hemgjorda fågelmat på spagetti, smör, solrosfrön, havregryn, nötter m.m. Den sitter länge och smaskar innan den tackar med en blick inåt och försvinner. Den fågeln är hjärtligt välkommen för den är kul att titta på.

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Skorpan!

Detta inlägg publicerades i Katt, Sysselsättning och märktes . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skrota på Skorpan

 1. Ama de casa skriver:

  Hmm… Det där inte inte vad jag anser att ”gå och skrota” innebär. Soffhörnet är bästa platsen för det enligt mitt förmenande (Det sista ordet påstår Anders att det bara är jag och Leif Silbersky som använder 😉 ). Men det blev himla bra, skåpet 🙂

  God Jul till både folk och fä på Skorpan!

  • Janne skriver:

   Tack Ama, hälsa de dina! Jag vet en till som använde det ordet. Det var en konsult (Kurt Dahlen). Han gick bort 2001 och var en bra kille enligt mitt förmenande. 🙂

 2. Ama de casa skriver:

  Ha en underbar julafton nu – kramar till er från oss och God Jul!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s