Sparar ni på sånt?

Händer inte mycket på Skorpan nu. Förkylningstider, som ni vet. Kan väl alltid få ihop ett inlägg på bloggen i alla fall.

fotoalbum

Om inte annat kan jag rota fram något minne ur ett fotoalbum. Just det album jag tänkte på, har jag inte sett på länge. Gick ner till Den förbjudna staden och grävde bland lådorna som inte är uppackade ännu.

xbox

Hittade den här kartongen. Xboxen kan inte ligga där, den står i gästrummet.

Innehåll

Här var upphetsningen stor, därför blev det en skakig bild.

Mobiltelefoner

Mobiltelefoner under några år. Den till höger använde jag till ett hemgjort mobillarm som jag hade till källarförrådet i Hässelby. Om någon fick upp dörren därnere, fick jag ett sms på min telefon däruppe. Fanns bara ett hinder. Hade förstärkt dörren så ingen kom in under tiden vi bodde där. Han hade försökt men misslyckats. Visste precis vem det var. Sen fick jag höra att han tuggade blålera. Som det går de för många missbrukare.

boken

Boken från skolresan i Norge 1960. Vi besökte Holmenkollen en dag.

Skrivet

Hade tydligen skrivit något i den också. ”Rätt så roligt”, inte helt roligt alltså. Orsaken var förmodligen att vi fått spö av magistern efter att ha levt djävulen i en hotellkorridor mitt i natten. Kastade papperskorkar av plåt så en kompis fick åka till sjukan för omvårdnad. Majen var en gammal militär och stenhård i nyporna. När jag tänker på det, så kom majen som en diffus figur smygandes i korridoren. Som Mr. Kesuke Miyagi i Karate Kid. Sen smällde det bara.

Skidskyttemedaljen från lumpen

Skidskyttemärket från lumpen 1969 på Gotland.

maskot

Den här hittade jag i en vattenpöl vid ett regnigt besök på Gröna Lund en sommar. Den hade jag som maskot i bilarna fr.o.m. 1982. (Pengaslukare på 4 hjul).

Snusdosa

Jisses, en snusdosa, passar bra nu när jag kör med hemkört.

Bara en bråkdel av det som fanns i lådan. Hittade något annat.

Fiskerullar

En låda med fiskerullar som jag köpte på blocket för 20 år sedan. Många riktigt bra rullar. Fungerar inget vidare, sa säljaren. Jag kollade i några när jag kom hem. Smörjda med grövsta fettet, som tjära. Han var grävmaskinist och hade gratis fett på jobbet. Lite rengöring med fotogen kommer att göra susen. Å så lite tunn olja på det.

När Kommandoran fick se de här bilderna, sa hon: I morgon ska jag slänga allt mitt skit. Det räcker med det du har.

(Här följde ett strömavbrott på 20 minuter. Becksvart, värmeljus. Fick testa det nya batteridrivna bredbandet. Kaputt för det även blev avbrott i sändaren som står 3 km bort.) Så var det med det batteridrivna…

Frågan är:

Sparar någon sådant?

Detta inlägg publicerades i Minne. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Sparar ni på sånt?

 1. Hillevi skriver:

  Trodde väl inte att jag sparade så mycket, men det är bara att öppna närmaste låda eller skrubb… häpp!

  Den lilla skrivboken var fin och snusdosan får en nästan att vilja börja…

  Haha, tugga blålera!!!

 2. Ama de casa skriver:

  Vi är inga hamstrar nån av oss, så vi sparar inte på mycket. Det mesta rök i flytten (ändå finns en kartong märkt ”sånt som inte fick plats” ner i garaget).

  Men Anders har en älskad sladd- och datajoxlåda, och jag har en hel uppsjö med wettextrasor av finmodellen (som alltså inte går att använda, dom blir ju förstörda om man blöter ner dom… 😉 )

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Jo, det där sjuarmade tecknet i gatan återfanns i dom judiska kvarteren och där fanns det en synagoga. Dom andra har jag ingen aning om vad dom betydde.

  🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s