Förbaskade elekronik

Det började egentligen i förrgår. Skulle flytta bilen från vändplan så att grannen skulle kunna vända med traktorn. Han är snöröjningsmästaren här.

Lät bilen gå för jag skulle snart åka och handla. När jag väl skulle åka iväg, såg instrumentpanelen ut som ett glatt tivoli med massa lysande lampor. Stängde av och väntade. Bilen startade men hur mycket jag än tryckte på gasen, svarade inte motorn. Förbaskade elektronik! Alltid krångel när vädret är smått kallt och fuktigt. Det är inte första året.

Vi som hade bokat tid för besiktning. Dessförinnan hade jag bokat tid hos bilverkstan för att släcka några av de där varningslamporna som är nonsenslampor.

Tog reserven till affären. När man bor så här, måste man ha två bilar.

För att göra en lång historia kort. Jag fick köpa ett nytt batteri. Mina händer såg ut som om jag blivit riven av en katt.

Tacka vet jag den gamla goda tiden då bilarna såg ut så här. Inget tjafs med något. Allt gick att begripa.

 Vi kom iväg på besiktningen och välbehållna därifrån. Kommandoran pratade hela tiden. Jag tror det är något nervöst.

Det här med besiktning av äldre bilar kan vara lite nervöst. Speciell om de står kvar länge på samma ställe.

I början av 70-talet  hade jag en Volvo Amazon som skulle besiktas. Jag lyckades övertala en tjej att åka till besiktningen. Min plan var att de skulle titta mer på henne än på bilen. Hon kom gåendes tillbaka. Bilen hade fått körförbud. Sned i chassit/ramen. Det blev en dyr historia.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Minne. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Förbaskade elekronik

 1. Ama de casa skriver:

  Visst är det alltid nervöst med besiktningar! Grattis till den lyckade nu då 🙂
  För min del spelar det ingen roll med gamla eller nya varianten av bilar – lika obegripligt där under huven i alla fall. En sak som jag aldrig har begripit (en av dom sakerna, skulle det nog vara), är hur min Fiat 126 som var tvåcylindrig kunde vara en fyrtaktare? En, två, en, två, en två verkar mest logiskt. Och när det är en fyrtaktare går det tydligen inte i ordningen en, två, tre, fyra heller? Anders har försökt förklara typ en miljon gånger, men då sitter det bara två apor och hamrar i huvudet på mig. Som man brukar se hos Homer Simpson 😀

  Ha en fin fredag!

  • Janne skriver:

   Tack! Nu är det ett år kvar till nästa. Min moppe hade en cylinder och var en tvåtaktare. Alltså ingen annan cylinder att dansa med. Tänk att en tolvcylinders motor kan vara 4-taktare. Tycker de skall standardisera det där med takter och motorer. Någon ordning får de vara!

   Ha en fin dag själva!

 2. Ami skriver:

  Skönt att bilen gick igenom! Alltid lika nervöst varje gång man ska in med den!
  Ha en fin fredag!

  • Janne skriver:

   Ja, man vet ju inte om det blir ett stort hål i plånboken eller om bilen blir dödsdömd. 🙂

   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s