Ett riktigt bra ryt

I den infekterade debatt och det hysch-pysch som är kring problemen, finns det de som talar sanning. Här är en som verkligen vet hur läget är.

Hans inlägg på Facebook:

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling, delar med sig av sina tankar kring knivskärningen av en poliskollega på Medborgarplatsen i Stockholm igår:

”En högst personlig reflektion efter den oprovocerade knivskärningen mot min kollega och en samhällets beskyddare.
Jag är av den uppfattningen att sk. gatubarn (eller gatumän), som inte har det minsta intresse av att söka asyl eller på annat sätt intressera sig för att inrätta sig under samhället spelregler och dess normer, helt enkelt ska låsas in eller skickas ut. Utan omsvep. För allas väl och ve kan vi inte ha stora grupper av kriminella unga män skenandes omkring i olika brottssyndikat på gatorna. Allt från stölder, narkotikabrott, rån, misshandel till våldtäkter, mordförsök och mord. Kriminella frifräsare gör sig icke besvär här.

Nu pratar jag inte ensamkommande unga människor som gör allt de kan för att komma in i samhället. Alternativet att driva omkring på gatorna, fullständigt immuna mot samhällets sanktioner för brott, ska inte få finnas. Det måste bort! Det är ett osmakligt hån mot alla andra samhällsmedborgare!
Politiker måste ju för fan börja ta ansvar för demokratins grundpelare, samhällsmedborgares trygg- och säkerhet mm. Mandat ska ges till Polismyndigheten för att så ska ske.
Nu kan man välja att tolka detta som fan läser bibeln. Javisst, varsågod. Men, kriminella frifräsare har jag ingenting för!

Vi poliser ska hjälpa människor i nöd i den mån vi mäktar med. Jag är en humanist på djupet men naivitet vänder jag ryggen i rödaste rappet. Min drivkraft är både humanism OCH realism.
Syftet med att jag skriver är för att lätta en kraftigt ökad frustration över hur flat och hur naivt politiker tillåtit samhället att få bli. Graden av hur politiker låter vårt samhälle bli nedkört, börjar överstiga alla möjliga bibliska mått..

Hur ska jag och mina övriga kollegor kunna bidra till ökad trygghet, ökad säkerhet och behagligare samhälle när politiker, intresseorganisationer och min egen arbetsgivare, verktygsmässigt och lagstödsmässigt återkommande motarbetar vår vilja att göra skillnad, göra gott och göra rätt? HUR!? Kan någon förklara det för mig? Och ja, jag har fog för texten. Ingenting av det jag skriver bygger på antaganden.

Må nu Eliasson hålla sig ifrån att ‘spilla en tår’ över gärningsmannen denna gång..”

Thomas Martinsson, Stockholmspolis och medlem i Medborgerlig Samling

 

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett riktigt bra ryt

 1. Patrik skriver:

  Jag kan inte ens förstå hur man ens kan få komma in i ett land och få gå fritt på gatorna innan det är utrett om man ska få stanna eller inte om man inte kan försörja sig själv.
  Snabbare hantering av asylansökningarna och skicka hem de som inte har skäl att stanna direkt.
  De som får avslag på ansökan ska bli omhändertagna direkt för utvisning så de inte kan hålla sig undan.
  Och införa permanenta gränskontroller, småpengar i sammanhanget.
  Sorgligt att läsa att en Polis ska behöver uttala dessa orden, det borde vara en politiker som sagt detta istället och varför görs inga förändringar?
  Jaja vid nästa val har vi en som heter Jimmie som statsminister.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s