Lata dagar

Vad gör man när solen skiner på himlen den blå och det är 30+ ute?

En gör då som korna, söker skugga och tar det lugnt. Jag får frid när jag tittar på kor. Ibland kan jag undra vad korna tänker när de kollar på mig. Kanske lika bra att inte veta.

En sak som man inte slipper är att äta. Det låter väldigt konstigt i den värld vi lever i. Slippa äta… ni fattar. Vi drar ner på det av naturliga orsaker. Har att göra med intag och förbrukning av energi.

Sticker upp till pizzerian och köper kebabkött för en femtilapp. Lotta gör resten. Kallas för att fixa middagen gemensamt. En kall öl till och allsång infinner sig.

Några stekta jätteräkor i smör och rikligt med vitlök räcker mer än väl till middag. Festmat på lördagen.

Sen är det söndag och kyrkobesök.

Det här är kyrkan. Vedboden. Är glad att jag fixade taket så, för där inne är det het som ett H och god ventilation. Bastu för veden. Ved finns i massor. Funderar på att måla framsidan svart.

Fick hjälp med att serva vedklyven och flytta ner den på väggen. Vedklyven är otymplig och knappast nåt en bollar med själv.

Tommy, med familj, hade varit på en ”tivolisemester”. Allt för barnen. Skara sommarland och High Chaparall bl.a. De landade här i slutet av rundan.

Då är det roligare att sitta till bords.

Kräftor och Marcus Kräftans egensaltade räkor.

Började duka för frukost. Stunden runt bordet känns meningsfull utan bara att stoppa i munnen.

Till middag blev det grillad. Tommy grillar som vanligt. Han grillar året om.

Maten är en sak men snacket och skratten är bäst.

Hade bannlyst allt arbete men skytte med luftgevär var populärt. Ölburkarna står nere vid den gråa i Den förbjudna staden, 40 meter.

De åkte hemåt i åbäket (spektakel, för engelskan), som Tommy kallade den. Ångesten satte in.

Någon vecka efter kom Nina med barnen från Nässjö. Då var det fest igen.

Det finns en del annat att säga om ätande med det kommer senare.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lata dagar

 1. Ruth i Virginia skriver:

  Låter jättetrevligt. När släkten hälsar på är det kul.
  När dom åker hem, får man göra rent och så vila.
  Eller hur?

  • Janne skriver:

   Nästan så är det. Vi får göra rent innan de kommer och det är lika rent när de åkt. De åker hem trötta för oftast har de fått jobba. 🙂

 2. Åke skriver:

  Vilken trevlig blogg du har, kul att du började blogga, första gången jag besöker dig. Kor är för härliga, jag deltar varje år i ko utsläpp på ett jordbruk i närheten där jag bor. Jag besöker ofta gården eftersom jag lagat en del maskiner där också. En gång kom jag in till Lars i ladugården där en ko hade lagds sig ned och inte tog sig upp… han stod och försökte lyfta upp den på div vis… jag försökte också hjälpa till men vi orkade inte och det började bli bråttom nu. Ingen fanns mer i närheten utan jag ringde en kompis/granne som är stark som en oxe (fd detta brottare med många meriter på sin lista) Jodå han var 10 minuter bort. Jag satte mig ned och pratade med kon och strök den över huvudet, då reste hon sig upp efter en stund. Gissa om jag blev lycklig. Ja bonden med 🙂

 3. Monica skriver:

  Fann genom Ama, så trevligt du skriver och det ser varmt och trevligt ut med er alla tillsammans. Ska läsa mer så jag fattar lite bättre🙂

  • Janne skriver:

   Tack för att du ger mig kredit. Ama inspirerade mig till att börja blogga för 10 år sedan. Då hade hon bloggat länge. Jag är dock inte lika flitig att blogga som Ama men du har en del att läsa här om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s