Man får vänja sig eller inte

Igår drog jag på mig arbetskläderna. Länge sedan nu. Kläderna hade, till min tillförvåning, inte krympt.

Skulle bara gå ner till hönsen men jag måste ju vänja mig. Har ju blivit ganska van vid att vänja mig vid ovanliga företeelser. Det som jag inte kan vänja mig med, sparkar jag bakut på. Bara att tänka utanför ramarna på det pådyvlade. Alltid när jag ställs inför något, så tänker jag; Vad vill dom? Finns det något syfte? Finns det pengar inblandade? Fuffens? Det har blivit en trogen vana på äldre dagar när man har tid att forska. 

Måste få med lite katt också. Dom övervakade arbetet. Dom är vana. Dom är lätt att förstå, för djur är ärliga av naturen. Även om de kan vara listiga och lura en gammal gubbe till lite extra i form av kattgodis.

sara

Dom behöver bara göra sig lite söta.

Något annat vi måste vänja oss vid är julgranens frånvaro. Den fick vara tänd igår kväll. Det här måste vara rekord. Granen kom dit den kom det den 29 november förra året. Fem månader har den gjort tjänst. Knäppisar?

Nja, det är bara det att fåglarna brukar sitta där och vänta på sin tur när det är fullt i fågelrestaurangen Birdie-nam-nam. Dom har hyfs.

Nu är den borta och väntar på färd till den sista vilan i helvetet (Den gode grannen Hans har benämnt). Helvetet har jag vant mig vid. Hur mycket koldioxid släpper granen ut där? Lugn, det kommer ni att få reda på.

Till sista vilan skall granen få färdas tillsammans med alla pinnar efter pinplockardagen som avslutas med grillkorv. Här blev det arbete med att flytta ved. Måste vänja mig med arbete igen.

Något som jag inte vant mig vid än är att tranorna kom och försvann. Sedan kom de tillbaka efter 22 dagar. Det är väl vädret som en följd av den odiskutabla klimatförändringen. Man får vänja sig vid den för det har ju folk lyckats med förr och överlevt trots knappa resurser.

Något som jag måste vänja mig med att bergvärmen som bara presterat 30% i vinter. Entreprenören, bergvärmeskojaren som var här och lovade, sa att han skulle beställa delar… Ringde, ringde, ringde och ringde. Inget svar. Har haft att göra med skojare förr. Jag är van. Han skulle bara våga skicka räkning för att han var här och ingav förhoppningar.

Nä, jag är inte bitter.

Plocka av plåtarna och vänja mig mig vid innehållet. Så finns de ju möjligheten att googla och där finns massor av folk som snackar om bergvärme och problem.

Något som jag aldrig kan vänja mig med är en räkmacka. Ikväll fanns en ny smak i den. Ett tunt lager skagenröra efter smöret men före allt det andra. Eftersmaken blev magisk.

Trevlig Valborg!

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Man får vänja sig eller inte

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, nog är det många saker man får vänja sig vid i dessa dagar. Munskydd och hålla avstånd till exempel. Två saker som jag motvilligt har vant mig vid…

  Ha en fin start på sköna maj!

  • Janne skriver:

   Men hur är det, måste ni ha munskydd sedan när vaccineringen bitit och ni fått något slags vaccinbevis?

   Trevlig 1:a maj till er också!

   • Ama de casa skriver:

    Ingen aning hur restriktionerna kommer att förändras framöver. Den 9/5 ska det tydligen lätta något med hur vi får åka runt här i landet, men förlängningar av restriktioner har vi fått förut så det är bara att vänta och se. Munskydden kommer säkerligen att fortsätta vara obligatoriska länge än.

 2. Ami skriver:

  Ja, det är mycket man måste vänja sig vid.
  Men räkmacka såg verkligen supergod ut!
  Ha en fin söndag!

 3. Macilane skriver:

  Det var en härlig beskrivning med mysiga foton . det är ju så vi lever . vi vänjer oss vid allt. När man är riktigt gammal då har man en rikedom i allt som man vant sig vid. t.ex. att ens stiga upp och äta frukost och hälsa på katterna. Var glad!

  • Janne skriver:

   Det är just de där sakerna man gläder sig åt, som du säger. En stilla morgon, katterna med sina krumbukter och stilla dagar. Jag är alltid glad och tacksam i grunden. Blir bara lite irriterad när saker och ting ljugs om i media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s