Två år senare

Av någon anledning fick jag för mig att gå tillbaka i tiden två år för att se hur det var då.  Lyckligtvis hade jag skrivit ett inlägg 2019-04-09.

Det var då första spadtaget till det som skulle bli en altan togs. Genast blev det problem. Huset står på en torpargrund av sten som ligger på ett packat jordlager. Gräver jag mer där, faller stenarna bort och vips har man förstört något som hållit i 172 år.

Det fick vara till något bättre mejslats fram i huvudet. Gick ut för att kolla läget.

Norpan ville inte följa med ut. Hon hade sin bästa mysstund.

Två år senare. Så ser det ut nu. Största skillnaden är att spaden är borta. Naturen har  läkt igen, gropen är också borta. Så klokt allt är ordnat i naturen. Kom senare på hur jag skulle göra. Plintarna måste ju inte stå intill huset. De kan stå en halv meter ifrån, för där är berget. Får se när jag tar fram spaden igen.

Jag har haft annat att pyssla med när orken varit närvarande.

Mestadels har jag dock känt mig som den här snubben.

Idag sken solen och då strömmar krafterna tillbaka. Imorgon skall det bli snö, säger de som vet vad det blir för klimat 2030. Då har de nog rätt om morgondagen.

En fylld vedkorg är ett måste och det var en av dagens sysslor.

En annan var att städa hos hönsen. Det är trevligt att se dem gå ute och plocka gräs. Mulle var hönsvakt med sitt puttrande. Man vet inte vad höken tar sig till när jag är inne i hönshuset för här finns välgödda höns.

Inger älskar rulltårta med jordgubbssylt. Hon har sett många hönor försvinna med hök och räv genom alla de år vi bott här.

Inför helgen var jag till bolaget. Mitt favoritbiträde var äntligen som vanligt igen. Röd om kinderna och slagfärdig. När jag såg henne för en månad sedan, såg hon ut som ett vandrande lik. Hon hade haft covid och varit rejält sjuk. Hon frågade mig om jag tagit sprutan. Nej, svarade jag. Inte jag heller, svarade hon. Nä, du behöver inte för du har ju äkta antikroppar. Hon tittade på mig som om jag kom från Mars. Trevlig helg!

(För så skall ett vaccin skall fungera, skapa antikroppar. Så mycket vaccin jag fått i mig genom åren. Uppfinnaren har t.o.m. fått Nobelpris i ämnet). 

När jag kom ut till bilen, låg de upprivna kuverten där med erbjudande för att ta vaccin från Astra Zeneca. Det har ju varit en del skriverier om detta.

I Aftonbladet:

”Samtidigt konstaterar den pensionerade polisprofessorn att det inte var helt enkelt. Det var efter ivrigt undersökande arbete som jag så småningom lyckades få kontakt med dem och utan fungerande bank-id boka in en tid på vårdcentralen i Stockholm. Där fick jag träffa en sjuksköterska som hjälpte mig och stack in en spruta i armen på mig. Vilket vaccin fick du, frågade reportern. Jag fick Pfizers, svarade professorn. Så jag slapp Astra Zenecas pågående experimentverksamhet.”

Jag vet att Covid är en farlig sjukdom. Jag tror att vacc.. det konstgjorda coronaviruset som skall få kroppen att bilda antikroppar fungerar på kort sikt mot sjukdomen. Fördelarna överväger nog eventuella biverkningar.

Om det nu skulle fungera som ett traditionellt framtaget vaccin, varför är då detta nödvändigt (bilden)? Och kommer det att fungera?

Jag bygger min uppfattning på vad den betrodde Matti Sällberg sa för 4 månader sedan. Sedan dess inget nytt under solen. Bara bekräftelser. Som vaccinerad kan man bli sjuk, måste hålla avstånd, bära smitta och till och med dö i sjukdomen om man är i riskgrupp även om risken är betydligt lägre.

En mycket illustrativ beskrivning på två minuter. Jag har vägt varje ord.  Det genmanipulerade förkylningsviruset sprutas in och genen överförs till en kroppscell som blir ett ofarligt coronavirus. På detta skall immunförsvaret reagera och bilda antikroppar mot coronaviruset.  Varför satsades det inte på ett att göra ett traditionellt vaccin med ett helt dött virus som immunförsvaret fick bilda antikroppar mot?

Jag är inte emot utveckling men att delta i något nytt, som tillverkats på ett år, är jag skeptisk emot. Dessutom med stora ekonomiska intressen.

Länk här till Matti hos svt.

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/experten-om-kinesiska-coronavaccinen-inte-sarskilt-orolig

Det sista han säger har bitit sig fast. 

Big Pharma experimenterar, för det är det som framgår av Mattis beskrivning. Bakgrunden i bilden säger allt. Genmanipulerat vaccin skall det vara nu som vi måste ta varje år i varianter. 

Vi på Skorpan avvaktar, inte panikslagna, utvecklingen tillsvidare. Nu har de börja utveckla läkemedel som motmedel om man skulle få skiten. Jag gratulerar dock alla som fått sin spruta och kan känna sig trygga.

Beskrivning på hur de olika vaccinerna är tänkta att fungera: 

https://www.svt.se/special/sa-fungerar-vaccinerna-mot-covid-19/

Något annat jag satt mig in i är detta:

Koldioxidhypen. HÄR började den resan för ett halvår sedan.

Böcker om klimatet som förändras. För klimatet förändras. Kommer att skrivas om.

När jag gick ner för att ta en dusch, satt Sara och spanade ut över Skorpan. Helt ovetande om vad mänskligheten håller på med. Jag skulle vilja vara katt på Skorpan.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns, Katt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Två år senare

 1. Ama de casa skriver:

  Mycket du har fått gjort där vid husknuten på bara två år 😉

  Att vara katt på Skorpan måste vara en underbar tillvaro!

  • Janne skriver:

   Vi brukar säga det. Att vara katt på Skorpan måste vara rätta stället. Inga bilar, stora ytor, många hus att springa under och så två slavar som daltar. 🙂

 2. Macilane skriver:

  Trevligt att läsa nostalgin och se hur en marsmänniska ser ut. När det gäller corona, covid-19, så skrev jag nyss ett inlägg om min (vår första dos). Får gratulera dig till att du fick Pfizer, liksom vi. AstraZenec har skrämmande biverkningar, som jag efter långa internetstudier om mina underliggande sjukdomar, kommit fram till att A-Z nästa säkert hade givit mig blodpropp. Nu slapp jag (vi) alla deras riskmoment och kan med lugn invänta andra dosen i mitten av maj. Den får väl du också?

  • Janne skriver:

   Det kanske var lite otydligt i texten. Jag har ändrat för det var polisprofessorn som fick Pfizer och fällde uttalandet om experimentverksamhet.
   Vi har fått erbjudande om Astra Zenica eller Vaxzevria som det heter nu efter namnbytet. Varför bytte de namn? Vill de fly ett dåligt rykte?
   Vi väntar på något bättre, helst ett traditionellt utvecklat vaccin (typ Sinovac) eller till ett läkemedel som dämpar sjukdomsförloppet. Det finns sådan som använts med framgång men där pågår förloppet innan ett godkännande.

 3. Ami skriver:

  Hönan Inger är ju så söt. Kul att hon gillar rulltårta 😃
  Det här med vaccinet är verkligen inte lätt….
  Ha en fin vecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s