Hänger med

Nu är det länge sedan Stockholm besöktes. Speciellt i stan och närförorterna. Ibland brukar jag ta upp Google maps och göra en rundvandring med streetview. Måste ju hänga med i stadens utveckling för jag har ju bott där större delen av livet.

Via Facebook fick jag se att tunnelbanan byggs ut. Informationsfilm finns i slutet av inlägget. Här en bild på Gullmarsplan. Fick se det där huset i övre delen av bilden. Finns det i verkligheten?

Tog en vända på Skanstullsbron. Jo, huset finns där. Byggdes 2020. Nets Sweden AB huserar där.

På första bilden såg det ut som de hade byggt huset på den gamla kolerakyrkogården. Det hade inte varit kul för byggarbetarna.

Idag åkte vi och hämtade hönsfoder. Vi tog den äldre bilen. Anade att motion av blyfoten stod på schemat, för hon ville köra.

Så grönt det är i vintern. Överallt grönt.

Som vanligt snackade vi ett tag. Om klimathysterin bl.a. Han mindes de gröna vintrarna på 70-talet. Det gör inte jag. Hade väl annat för mig då.

Han mindes också vad Göran Persson sa för ett antal år sedan apropå utsläpp från kor.  ”Kor är en förutsättning för det svenska kulturlandskapet och den biologiska mångfalden. Om vi ska börjar jaga henne så skjuter vi oss inte i foten, utan då skjuter vi oss i huvudet”.

Väderstad ligger farligt nära mjölnaren.

Öppnade bildörren för att lägga in semlorna. Inifrån bilen hördes en skarp ton. Du kan för f#n inte lägga in semlorna tillsammans med sopsäckarna! Skärp dig! Gamla vanor.

Hem gick det undan. Speciellt i kurvorna. Fick hänga med. Lutade kartongen för att motverka centrifugalkraftens makt över semlorna.

Så var den dagen till ända. Uppgiften var löst.

Tunnelbanans utbyggnad, klicka HÄR.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Hänger med

 1. Ama de casa skriver:

  Anders är också mycket ute och promenerar på datorn. Ja, han streetviewar alltså. Oftast i samband med att vi ska göra våra utflykter och resor. Han har hittat många intressanta platser som vi har besökt och kommer att besöka när vi får röra oss lite mer.

  Ha en bra dag!

 2. Ama de casa skriver:

  PS: Jag är tvärtom mot Kommandoran. Vill inte köra alls, inte ens om Anders har brutit armen. Han har faktiskt pratat om att installera en ”fejkbromspedal” på passagerarsidan till mig 😉

 3. Ami skriver:

  Haha, kan tänka mig att det gick undan i kurvorna. Tur ni klarade semlorna 😃

 4. Macilane skriver:

  Underbart läsa om din huvudstadsupplevelse. Och – så blir jag så sugen på semla – måste avstå pga laktoskänslighet (gråt, gråt)

  • Janne skriver:

   Det var tråkigt att du inte kan äta en semla men du äter säkert en massa annat gott. 🙂

   • Macilane skriver:

    När man är förtjust i sött så är det litet trist att inte kunna välja sådant. Men då får man glädjas åt att alla fall kunna äta choklad, hehe.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s