Naturreservatet

Det sista jag gör varje kväll är att fylla på solrosfrön och nötter.

Mörkt och flygförbud för fåglarna. Ekorrarna är hemma och sover. Om någon katt är med under sysslan, gör det ingenting.

Har sen sådan där mössa med inbyggd lampa. Någon ficklampa är det definitivt inte men en mösslampa. (Här försökte jag vitsa till det lite men översättningen hänger inte med.) Lampan laddas i usb-uttaget på några timmar.

På morgonen är det bara att slå sig ner och vänta tills den första kommer. I morse var det strax före 7. Ser ni den? Bilden är klickbar.

Här är lite hjälp.

Katterna får inte vara ute.

Truls brukar sitta på köksbordet och titta på skådespelet.

Ekorrmördaren Sara är den sista som får gå ut. Hon tittar dessutom åt fel håll. Jag har koll på ekorrarnas vanor och är någon sorts vakt. Det är som ett naturreservat där inga tjuvjägare tillåts.

Inom en kvart har de kommit från alla håll. Som mest har det varit sex här. I morse var de fem. Då jagar de varandra i trädet. Ekorrarnas herre på täppan (King of the hill). De måste skvallra för varandra om det här matstället för jag har aldrig sett så många ekorrar på en gång.

Det här är varför katterna inte får vara ute.

Den med gråaste vinterpälsen kommer alltid först och lämnar sist. Ekorrarna försvinner när det blir för mycket fjäderfä i luften.

Man skulle kunna säga att det är den lantliga varianten av att sitta på parkbänken och mata duvorna. Googlade på mata duvor:

Fick bl.a. upp den här på Ama de casa. En alldeles utomordentligt rolig bild. Ama är gift med sladdallergiern. Vi var kollegor på bostadsbolaget. De bor i Torrevieja.

Dagen gick fort. Tog en sväng till brevlådan.

Fortsatte upp till favoritstället för att motorn skulle bli varm. Tror den mår bra av att bli ordentligt uppvärmd. Omberg är också ett naturreservat.

Man kunde se över till andra sidan. Brukar tänka; där bor tusentals människor som också har sina dagliga sysslor. Runt Vättern bor en halv miljon människor.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Katt. Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Naturreservatet

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Vad förvånad jag blev när jag helt plötsligt dök upp i inlägget! Blev såklart tvungen att googla själv på mata duvor 😀

  Du är snäll och omtänksam mot djuren du, både dom vilda och tama. Fast katterna – speciellt Sara – tycker kanske du är taskig som inte låter dom jaga ekorrarna… 😉

  Ha det gott!

  • Janne skriver:

   Jag googlade egentligen ”man matar duvor på parkbänk” och då kom den upp som 3:e bild. Google, du vet. 🙂 Katterna mördar ekorrarna. Det har hänt två gånger och bägge gångerna var det Sara.

   Tack detsamma!

 2. Macilane skriver:

  Var sjutton kan man få tag på den utmärkta luvan med lampa??????????

 3. Ami skriver:

  Du är verkligen snäll som ser till att djuren ska ha det bra. Och det är ju som ett skådespel att se på när ekorrarna kommer.

 4. Kurre skriver:

  Du kan ju installera en motorvärmare med tidur som går varje dag, då blir motorn varm vare sig du är ute o åker eller ej. 🙂

 5. Kurre skriver:

  Grattis på födelsedagen kusin. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s