Allt är som vanligt i det ovanliga

Det är som vanligt. Iallafall så vanligt som det varit det här året. Det högst ovanliga har blivit vanligt. (Alla bilder är klickbara.)

Har många ”projekt” som tål att funderas på. Hade jag gjort som första tanke, hade det blivit onödigt arbete och pannkaka. När det väl kommer till handling, kommer jag att skriva om det.

På återvinningen var jag mest nyfiken på om Mosse skulle vara där. Invandraren från Irak. Första gången jag såg honom, var för två år sedan. Då kunde han knappt någon svenska men var hjälpsam redan då. Idag tjatar han med alla. Tänk vad ett arbete kan göra. Han har precis fått ett nytt årskontrakt med kommunen.

Igår var på utflykt till ”Sven i kvarnen” och hämtade jordnötter till ekorrarna och fåglarna. Nä, det har inte börjat snöa än men snart. Då är det bara att fortsätta utfodringen.

När vi ändå var i krokarna, åkte vi till bageriet i Väderstad. Bageriet syns i bakgrunden för den här var mer intressant. En ”Kromvicke”. Ford Fairlane Crown Victoria Skyliner -56. V8 på 200 hkr.

Sedan passerade det längsta hölass jag någonsin sett. Eller det är kanske halm. Vad vet en som är född i storstan?

Häromdagen var det spännande. Hämtade ett paket på ICA.

Det innehöll en dator som jag ropade in på Tradera. Den gamla, till vänster, hänger inte med i dagens hårda liv, 16 år gammal som den är. Nu får den äntligen pension.

På efter middagen idag, åkte jag till samhället för att handla. Bästa tiden, för då har folk börjat sippa och det är lite folk på ICA. Åkte en sväng till favoritstället.

Det här ni vet. Här finns tomter till försäljning.

Fast idag var det annorlunda. Det blå hålet var grått medan det var…

…det var ljust runtom. Har inte sett tidigare.

På hemvägen fick jag se något vackert. Nöjd med dagens intryck.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Allt är som vanligt i det ovanliga

 1. Ama de casa skriver:

  Vad glad jag blir för Mosses skull!
  Min pappa hade en Crown Victoria när jag var liten. Han har berättat att han fick vara med i hockeylaget främst för att han hade en sån stor bil. Haha!
  Vilken jättefin sista bild 🙂

  • Janne skriver:

   Haha! De som hade sådan bilar var kungar. Ja, jag är också glad för Mosses skull. De var lite si och så med hans vara eller inte där på återvinningen men nu har chefen sagt att han skall vara där. Tror jag det för Mosse är en riktig arbetsmyra. 🙂

 2. Ami skriver:

  Tjusig bil!
  Och kul för Mosse att han har fått förlängt kontrakt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s