Vad gör man inte för chips?

En utflykt till Jönköping satt fint idag.

Till skillnad från passagerarna jag körde till återvinningen igår.

Bilen full och jag nykter.

Glest som vanligt. Bästa stället i dessa dagar. Jag har inte sett till Mosse på en tid. Hoppas han inte blivit utvisad i vanlig svensk ”ordning och reda”.

Men nu till trippen idag.

För att se lite annat som omväxling till hönsen.

Hon hade abstinens och måste åtminstone få se skylten. Jag skickar ju efter mitt från Jula och andra men det går inte med hennes.

Dessutom, vad gör man inte för några påsar chips som bara finns där. Bensinen är relativt billig. Liknande beteende som när morsan och jag åkte 16 mil för att köpa korv i Södertälje. Tilläggas kan att vi beställt annat också.

Här skulle det högtidliga överlämnande ske.

Jag hade övat mig innan för att se otäck ut. Vem vet vem som var bakom denna dörr? Det där med munskydd kan ni läsa om i slutet. För övrigt en selfie som jag är riktigt nöjd med. Han som, som överlämnade varorna, såg vettskrämd ut. Det hela tog en minut.

Skall jag skriva på någonstans? Nej, stick för fan hade han nog sagt om han inte måste tänka på kunden.

Det var skönt att vara hemma igen.

Munskydd.

Skickade efter munskydd för en månad sedan men aldrig använt. Testade och fann att glasögonen immade av utandningsluften. Tog av dem och höll dem framför munskyddet och andades ut. Helt omöjligt att få dem att imma hur hårt jag än andades. Munskydd hade hjälp i många fall, tror jag. Kolla Sydkorea. ”Expert” 20001 har uttalat sig.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vad gör man inte för chips?

 1. Ama de casa skriver:

  Snygg selfie! 😀
  Munskydd gör verkligen att glasögonen immar igen, jag går och handlar i blindo. Utan glasögon alltså. Svårt när jag ska kolla bäst-före-datum. Dom brukar vara både gömda och små 🙂

  • Janne skriver:

   Är det ett måste med munskydd i Spanien? Bäst före är inte att lita på. Man kan oftast äta efter ”bäst för”. Luktsinnet är det bästa att bestämma ”icke ätbart”. 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Nej, det är inte ett tvång med munskydd (ännu i alla fall), men det rekommenderas.
    Jag är helt datumfixerad och jag vet att det är dumt. Exempelvis en konserv som har passerat datumgränsen med en dag – nej tack! Anders brukar säga att jag är mycket konstig med det, eftersom jag enkelt äter från ett gatukök i Asien/Sydamerika där man ser att köttet ligger framme i värmen. Men det köttet har ju ingen datumstämpel på sig, alltså kan jag äta det 😀
    Men nu såhär i karantän har jag uträttat stordåd. Häromdan åt jag av en gräddfil som hade gått ut dagen innan. Anders höll på att svimma… 😉

   • Janne skriver:

    Grattis till gräddfilen Ama! Det finns mycket man kan äta efter. Vi brukar akta oss för konserver med fisk, typ sill. Där måste datumet sitta. Annars luktar vi. Öppnar man en mjölk som har gått ut någon dag innan, kan man dricka den men den tar tvärslut när man öppnat den. Visst ja, ni dricker ju inte mjölk. 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Jodå, vi dricker mjölk. Men den spanska mjölken är långt ifrån lika god som den svenska. Det blir alltså inte så ofta nuförtiden. Mest till risgrynsgröten på julen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s