På kanten

Jag måste bara åka dit idag. Låter som att jag skulle bestiga Kebnekaise men jag skulle bara ut på kanten.

Kanten var målet.

Följande bilder har jag lagt in med hög upplösning. Klickar man på bilden blir den större. Man kan klicka 2 gånger för att se riktigt bra. För att komma tillbaka till bloggen, trycker man bakåtpil i webbläsaren.

Jag stod stilla länge och njöt. Klicka på bilden ( 2 ggr) och kolla Omberg. Man kan se några vindkraftverk därborta.

Det som slog mig var tystnaden. Hade det inte varit för en Bofink som kvittrade på avstånd, hade det varit totalt tyst. Sådan där tystnad som nästan värker i öronen. Himlen speglade sig i Vättern. Skall man kunna ta sig ner där för att fiska?

Det är brant. Kanske skulle kunna gå om man var en ko. Grannens kor tog sig ner ett stycke för branten för några år sedan. Korna försökte sig på ett kollektivt självmord, som grannen uttryckte det. Några kor fastnade på avsatser och det blev ett stort pådrag med brandkåren. Korna fick hissas upp med lyftkran. Alla kor klarade sig oskadda dessbättre.

Här skulle jag kunna vara hur länge som helst. Vättern. *

Så vackert är det.

Det här är utsikten på kvällen.

Fina tomter säljes!

Här arbetas det för fullt.

*Först när jag upptäkte Vättern, skrev jag ett inlägg i januari 2013:

https://zekezypt.com/2013/01/31/den-andra-kvinnan/

Detta inlägg publicerades i Betraktande. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till På kanten

 1. Mats Rosborg skriver:

  Vilka fantastiska bilder !!!

 2. Ama de casa skriver:

  Verkligen jättevackra bilder från en fantastiskt fin plats! 🙂
  Hade varit intressant att se koräddningen… Skönt att dom klarade sig i alla fall 🙂
  Ha en fin dag!

  • Janne skriver:

   Jag fattade inte vad de höll på med borta på gården. De for fram och tillbaka med grejer. Annars hade jag varit där med kameran. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s