Bilar skvallrar

Jag har hållit på det länge men nu kan jag inte vara tyst. Något barnsligt men det bjuder jag på i brist på annat att skriva om. Ni vet ju hur jag är.

Det har hänt många gånger men jag kan berätta om när det senaste tillskottet kom hit. Då blev det ett pratande.

Hur vet jag det?

Mulle skvallrade. Han har hört allt för att han stod nära. Han pratar också.

W: Hej, vem är du?
H: Jag är ny här.
W: Hmm.
H: Jag är Honda och kommer från Habo.
W: Jag är Volkswagen och kommer från Stockholm.
W: Välkommen!
H: Tack!

H: Hur gammal är du och hur många mil har du gått?
W: Jag är…sådant frågar man inte om. Det är som att fråga om en kvinnas ålder. Så mycket kan jag säga att jag pensionär och snart framme vid månen. Jag skall bara rulla i kommunen och du får ta hand om de längre turerna.

H: Är dom vänliga här? Tycker du ser lite smutsig ut.
W: Dom säger att dom ska. Gubben har tvättat soptunnan Ulrik oftare än mig. Hon skulle ta han om mig inne. Bah! Ibland har jag sett ut som en smutsig skottkärra inne. Det är gubben som smutsar ner mig men det behöver inte du vara rädd för. Han är förbjuden att köra dig med arbetskläder.
H: Får du åka till doktorn?
W: Det är det enda de inte fuskat med. Regelbunden service. Gubben lyssnar på mig och hör direkt om jag mår dåligt. Jag har bytt alla lager och bakfjädrarna. Så fort jag piper det minsta, åker han upp med mig till…

…bilverkstan. Det är därför jag snart är vid månen.


H: Vad är det värsta du varit med om?
W: Hmm, låt se. tysklandsresan, nej förresten, flytten hit.
H: Flytten hit?
W: Flytten hit från Hässelby. Jag fick dra tunga lass tre gånger. Sista gången hade han 60 lådor med bara skräp, som jag förstår.
H: Tyskland?
W: Det var då de fick för sig att handla sprit i Tyskland. Hand-spriten de har idag är rena andeviskningen mot lasset jag fick släpa hem då. Det var då jag fick ont i bakre vänstra fjädringen. Nu har de slutat med sådant för det såg ut som att det varit rockfestival här. Låg ölburkar överallt. Gubben surplade.

H: Jag är gubbkörd. Så ledsen.
W: Det var jag också men så tog Lotta-blyfot hand om mig och allt blev bra. Hon körde Stockholm och hit på drygt 2 timmar, 25 mil.

Sen försökte Gubben slå det. Han torskade vid Sillekrog, den dumme j…

H: Pratar gubben med dig?
W: Han pratar med alla. Bilar, Mulle, katter, höns… En gång stod han vid soptunnan och pratade ner i den. Det var efter en tysklandsresa. Det lät som danska.

Idag, när jag bytte den där lampan, hörde jag deras prat.

Det pratade om biltvätt.

Detta inlägg publicerades i Fabulerande. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Bilar skvallrar

  1. Kurre skriver:

    Här nere heter han inte Ulrik utan Roca, Señor Roca.
    Intressant samtal mellan H(öger) och W(änster) fast då får man stå bakom dem.

  2. Ama de casa skriver:

    Haha! Roligt inlägg 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s