En affärsidé

Dagen började med pajaskonster.

Trulsen vände ut- och in på sig själv för att imponera på Bodil. Hon tittade på hela tiden och glädjen sågs i svansens rörelser. Trulsen älskar Bodil. Kan ligga och titta på henne i timmar. Det var så läget var när klockan slog 12 för vi har verkligen en klocka som slår. Men det är en annan historia.

Jag gick ner till Den Förbjudna Staden och min trevliga sysselsättning. Den är unik i världsalltet, vågar jag påstå. Det finns fabrikstillverkade i metall på industrier. Det har jag sett men den här är den enda i sitt slag.

Radion pratar ut sina underhållning hela tiden. SR/P1 är det som gäller. Prat och ingen skräpmusik. Jag klagar inte på skatten. Får valuta för pengarna. Betalar mindre nu. Eller det ska jag kanske inte säga. Då blir det kanske skattehöjning trots guldet som kommit till SR/SVT.

Här är tablån under tiden jag är därnere.

I alla program har det numera snöat in på klimatet. Klimatsmart är det aktuella ordet. Idag var en rörelse inbjuden som verkade för att artister skulle vara klimatsmarta. Startad i Sverige. Inbjudna artister skall helst åka tåg. Finns det några artister som accepterat, frågade reportern. Inte internationellt men i Sverige finns det. Vilka?

Innan svaret gavs, visste jag. Mamman till den, som religiositeten utsett till ”klimat-Jesus”.

Allt för att farsan skrivit en bok om klimatet. Ett ruttet tilltag.

Apropå ruttet. Jag längtar efter när ”Land och sjövägar” rapporterar ”ruttnande isar”. Då är det nära till vår och sommar.

Bästa programmet är ”Nordegren Epstein”. Förutom ämnena är programledarna balanserade. Unika på SR/P1. Nordegren med glimten i ögat och Epstein som håller nivån. Ett synnerligen behagligt program. Sänds 15 med repris 24. Missar inget.

Detta med miljön pratas det för mycket om. Det som inte kan ses och kontrolleras av folk, skrivs det om. Här är mätplatserna för koldioxid 2017. Sverige är den värsta alarmisten i världen och kräver klimatskatter av den förhållandevis lilla befolkningen. http://klimatfakta.info/doku.php?id=koldioxid

Nu till den verkliga affärsidén.

Jag kom på den när jag betraktade ”långbänken” och blivit matad av allt om klimatet*. Ibland slår snillet till.

Fast det får ni inte veta nu. Inte förrän den finns i den rätta miljön.

*Klimatet

Finns mycket att skriva om. Varför finns ingen debatt synlig för ”Svensson” i svensk media. Alla påståenden får stå oemotsagda. Detta har gjort att jag sett mig om efter annat.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Hund, Katt och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till En affärsidé

  1. Ama de casa skriver:

    Jahaja. Det ante mig. Ännu en klipphängare… 🙂

    Vi ska snart ge oss av på bilturen hemåt och då brukar vi lyssna på dokumentärer som A laddat ned i fånen och sen spelar vi upp dom via ”den fräna” (en blåtandhögtalare). Gör att resan går fortare (eller det känns så i alla fall). Men det blir bara när det är tråkvägar (läs: motorvägar). Annars finns det så himla mycket att titta på så man tappar bort sig i handlingen hela tiden 😀

  2. Ami skriver:

    Ska bli spännande att se vad du nu hittar på 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s