Jösse jäst

Nu har det varit bloggskolk igen. Skolk lärde jag mig i Björkhagens skolan. Det stod mellan raderna i schemat om man läste noga. Om det inte hade varit för de söta tjejerna, hade jag nog aldrig gått ditt i den sista årskursen i högstadiet.

I de yngre åren visste jag inte vad ordet skolk betydde. Visst hade jag hört ordet när brorsan åkte spårvagn istället för att gå i skolan men fattade inte sammanhanget. Jag brukade skolka när det var tråkiga prov. (Kristendom t.ex. Bibeln läste jag senare i livet så att jag blev mätt). Fiskade i Järla-sjön istället. Det har grejat sig ändå med livet. Jag vill dock inte uppmuntra till skolk. I dagens läge är det kört för en skolkare från skolan.

Nyårsafton.

Middagen kan sammanfattas med en fantastisk Creme brulee som Kommandoran trollade ihop. Inga raketer och mörkt som vanligt. That´s it.

Tidigt på nyårsdagen gick jag ner till E4:an och kollade läget. Inga bilar. Kände medlidande med alla som hade pannknack. Själv smuttade jag på en bira.

Hem till snickarboden. Måla.

Måla igen. Tråkigt men radion underhöll. Häpnadsväckande så galet det är med mycket i Sverige. I P1 framgår det, konstigt nog. Sammanfattningsvis: Det saknas…. saknas …. saknas i Sverige. Även en vettig regering. Rapporterat i P1 även om de inte verkar vara medvetna om den Sverigebild de sammantaget förmedlar.

Det där jag målade var detaljer till snickarbänken.

I veckan fick vi besök. Kommandoran hör alltid när den kommer. Hon riktigt triumferar när hon hör brummandet. Hör du? Nu är den här! Jag hör inget. Så står vi där bägge två och tittar. Sopbilen. Man måste ju se folk också i lagom mått.

Vi har känt oss mätta sedan jul och nyår. Speciellt på bröd som man köper. Har bett Kommandoran baka matbröd. Inget händer och jag vill inte tjata för då blir det tvärnit. Senaste veckan har vi tuggat smörgåsrån till frukost.

Sen kom jag på det. Jag skriver ett meddelande och lägger ett packet jäst på. Lägger budskapet så att hon ser det.

(Hej! Jag heter Jösse Jäst och jag trivs inte längre i kylskåpet. Min två bröder ligger därinne också. Vi vill komma ut i världen och jäsa i en hålkaka-deg innan vi blir gamla. Hälsningar Jästpacket (for översättning eftersom text i bild inte översätts)).

Med lite barnsligt kan det gå hem.

Hon ”bakade upp” sig, som hon säger.

Middagen var helt och fullt tillräcklig.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Mat, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Jösse jäst

 1. Ama de casa skriver:

  Haha! Vilken tur att du fick hjälp av Jösse Jäst! 😀

  Välkommen tillbaks efter bloggskolket och ha en fin fortsättning på det nya året!

 2. Ami skriver:

  Ja, ibland får man bloggskolka. Och Jösse Jäst har även varit på besök här hos mig idag 😀

  • Janne skriver:

   Det är skönt att bloggskolka. Just nu känner jag att det är roligare att inte blogga än att blogga. Bra att det inte är ett måste, dvs att man inte försörjer sig på det.

 3. Ruth i Virginia skriver:

  Det är frukostdags här i Virginia – Tänk om jag kunde få en av Kommandorans hålkakor!
  Man kan ju alltid drömma, även om det inte blir nåt tuggande. Jag har också ”skolkat”.
  Var till doktorn en dag och kom inte hem förrän 10 dar senare. Så håll er borta från doktorsvisiter., är mitt råd. 🙂

  • Janne skriver:

   Oj, vad tråkigt att inte vara hemma på 10 dagar. Dessutom sjuk. Det där med att hålla sig borta från doktorn gör vi också. Kommandoran i synnerhet. Var till doktorn i somras med ett ben som krånglade. Jag gick dit men fick krypa därifrån ut till bilen.

   • Ruth i Virginia skriver:

    Här var det 1.5 liter vätska i lungorna och massviss i vaderna.
    Gick ner ner cirka 14-15 kilo. Inte dumt alls. Utom det att jag inte får
    salta maten, och då blir man ju avundsjuk, när man ser ansjovis på ägg. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s