Ett minne dök upp

Ni vet ju vad jag håller på med här på Skorpan. Fixar med snickarverkstan.

Nu har jag spacklat väggen. Fick en idé om att ”varför inte göra det ordentligt någon gång?”. Göra en fondvägg och måla med en trivsam färg. Några tavlor kanske.

Åkte till ”Hem ljuva hem” för att skaffa spackel.

Jag ville ha snabbspackel. Sådant som torkar på någon timme. Fick med mig det som visades på föregående bild. Inga torktider eller något sådant stod på tuben. Dessbättre finns Google. Där fanns allt att läsa om spacklet.

När jag var i Stockholm näst senast, fick jag med mig dotterns dator hem. Den hade ”kraschat”. Windows startade inte och en mängd alternativ visades. Prövade de flesta utan något lyckat resultat.

Jag kunde ha börjat fixa med datorn där men det kändes viktigare att spela kort med mitt barnbarn. Det var ju därför jag var där medans föräldrarna jobbade. Att se honom blanda en kortlek, kändes varmt i bröstet på en morfar.

Hemkommen startades datorn med Windows i ”felsäkert läge”. Kollade på hårddisken och den var nästan helt fylld. Windows hade liksom inget svängrum för att göra en normal start. 9 gånger av 10 är det alltid något med hårddisken. Oftast fylld.

Flyttade data till USB-sticka och rensade. Datorn blev frisk till slut. Kollade för att hitta stora datafiler. Hittade ett dokument med namnet ”Fornfynd”. Lät bekant.

Något jag skrev som ett bildspel 2005. Ett första försök till att blogga. Detta måste jag lägga in som ett blogginlägg, tänkte jag.

Men det blir i morgon.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ett minne dök upp

 1. Ama de casa skriver:

  Duktigt av dig att fixa till dotterns dator, perfekt att ha datareparatörer med tålamod i närheten. Själv håller jag på att hamra sönder bokstaven ”E” på tangentbordet just nu. Anders tar det lite lugnare och passar på att lite ”vänligt” (vänligt mot tangenten, alltså) se till att den fungerar igen.
  Utrymme på datorer ser jag inte som nåt jätteproblem längre. Det mesta finns på nätet och i moln och andra konstiga ställen. Annat var det förr, just utrymmet var ett stort problem på kundernas datorer. Men så jobbade jag med minidatorer och inte med stordatorer. Haha! 😀

  Ha en fin tredje adventshelg!

  • Janne skriver:

   Jag har inte kommit till moln ännu. Dottern ännu mindre. Moln kan blåsa bort. Ett stort bildarkiv finns ju i WP. Du måste ha ett enormt där. 🙂

   • Ama de casa skriver:

    Jodå, där har jag ett enormt arkiv på WP som jag dock inte litar på. Det på metrobloggen försvann ju (fast Anders hann rädda både bilder och text innan dom tog bort det).
    Sen litar ”vi” inte helt på molnet heller utan har backuper på hårddiskar både här hemma och spridda hos grannar här i stan. Vore otroligt trist om bilderna blåste bort…

  • Janne skriver:

   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s