Åldern tar ut sin rätt

Att blogga är ungefär som att skriva en dagbok. I mitt fall är det en händelse-bok. Hjälper mig att hålla ordning på minnet. Hade varit bra om jag haft fler bilder från förr för det är kul att rota i gamla saker.

Idag blir det noteringar från nutid.

Jag var uppe före tuppen för det var knäpptyst i hönshuset. Åkte till återvinningen när solen var på uppgång.

Jag hade tur. Mosse var där. Han hjälper alltid till att lasta av. Han är en glad själ. När jag kom, höll han på med att sopa i utrymmet till vänster i bild.

Åkte hem och lastade på resten.

Det tog lång tid att lasta för jag kände mig slut. Det har varit för mycket tungt nu några dagar. Åldern tar ut sin rätt. Vilade ofta och umgicks med hönsen.

Kändes skönt att den här ytan blev fri. Skall nog tvätta av den med högtryckstvätten. Det skadar inte. Jag tror det var här Norpan låg och tryckte i 11 dagar då hon var skadad.

Nu hade jag egentligen tänkt åka till återvinningen igen men orkade inte. Det finns en dag på måndag också. Panta flaskor var en mer passande syssla. Köpte öl för pengarna. Tyckte jag var värd det efter veckans slit.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Åldern tar ut sin rätt

 1. Ruth i Virginia skriver:

  Nej, nu får du ta igen dej!
  Söndag är vilodag – du förtjänar att göra dagen DIN.
  efter allt lyftande och släp du haft för dej.
  Kommandoran håller säker med mej. Kram!

 2. Ama de casa skriver:

  Självklart måste du helga vilodagen! Ingen idé att göra idag det du kan skjuta upp tills imorgon 🙂
  Se där! Du har också ett braigt belöningssystem – helt rätt tänkt 😀

  Ha en skön vilodag!

 3. Ami skriver:

  Du var absolut värd det efter all slit!
  Men vila dig nu 🙂

 4. macilane skriver:

  Dagbok!? Jag, beundrar dem, som orkar skriva dagbok på nätet! Du skriver visserligen inte varje dag, men de dagar, som du berättar händelser ur ditt liv såg gör du alla läsare glada! Säkert! Det känns som man lever som din granne! Själv, bloggar jag ju inte som en dagboksskrivare, Jag har skrivit dagbok varje dag sedan nyår 1953, så jag kan hitta mycket gammalt ”elände”, hehe, i mina dagböcker. Dessutom har jag samlat allt i en privat blogg, som mina efterlevande kan läsa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s