Skrämselhinken

Dagarna släpar sig fram. Ganska långtråkigt att inte få jobba med något.

Vakta hönsen är det enda vettiga att göra. Ibland underhåller Truls. Han ligger där i gräset och lurar på hönorna. Klara…

…färdiga…

…gå. Det gick undan och så hade han skrämt in alla hönsen i hönshuset. Han skulle aldrig göra något med hönsen. Han tycker bara det är kul att få fart på dem.

Trulsen är en kärvänlig katt.

Sara, uppe i backen, inriktar sig på jakt hela dagarna.

I det här trädet har vi haft tre små ekorrar som sprungit omkring och jagat varandra. Vi hoppades på att de skulle undkomma katterna. Idag tog Sara en av dem. Jag kokade men en katt har ju jaktinstinkten.

Kommandoran var nere och berättade. Jag sa åt henne att ta bort ekorren. Jag ville inte se den.

Vi kan inte hålla katterna inne men vi vill inte att de skall vara där vid trädet och matstället för fåglar. Vi matar inte där nu men ibland är det fåglar där och tittar. Funderar på att ha en hink vatten stå där. Om någon katt kommer dit, får katten en hink vatten över sig. Hinken kommer att stå där med vatten som en skrämselhink. Tror ni det fungerar?

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns, Katt. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Skrämselhinken

  1. macilane skriver:

    Det beror ju på hur smarta era katter är.
    Våran Rasmus skulle säkert gå på det men inte Plexi. Hon skulle utan vidare både ta bytet och sparka omkull hinken i samma ögonblick! Plexi är fokuserad, Rasmus tänker först och går så till annat ställe.

  2. Ami skriver:

    Jag gillar inte heller när de tar andra djur, det är så sorgligt 😦 Vår hund var precis på väg en gång att ta en stor sork när han upptäckte att jag kom. I rena förskräckelsen för att jag skulle ta den ifrån honom svalde han den hel, sen sprang han in och kräktes upp den på mattan. Jag efter för att ta den och då åt han upp den en gång till…..jag kan säga att det tog låååång tid efter det innan han fick en puss av sin matte 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s