Regnet kom

Regnet kom och har gjort flera besök mellan klar himmel. En gång kom ett riktigt skyfall.

Mulle såg riktigt lycklig ut. Allt damm var borta.

Nere i Den förbjudna staden ser det fräscht ut efter regnen. Vilken tur att jag hann klippa gräset. Då ser det i alla fall ut som att det bor någon här.

Regnet gjorde också att de här apparaterna kom fram. Räknade till 30 st sen tröttnade jag. Ägaren före oss importerade sniglarna från Omberg; ”De är så goda…”. Jag har provat en gång i tiden i yngre år och fann ingen njutning. Se HÄR. Kan bara sammanfatta med att man blir dyngrak av att äta snigel.

Vi får väl göra som vi gjorde för några år sedan; samla ihop dem och återbörda dem till Omberg där de stals från början.

Kommandoran är så lycklig över sitt jordgubbsland. Varje gång vi ska iväg, så är hon där och plockar; ”nästa år blir de fler” (nya plantor i år). I min stilla tysthet tänkte jag att jag då kanske själv är en jord-gubbe. Men jag sa inget för att inte förta glädjen i stunden.

Om det regnar på midsommarafton, gör det oss inget. Vi firar midsommar på verandan som vanligt i dåligt väder.

Detta inlägg publicerades i Betraktande. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Regnet kom

 1. macilane skriver:

  Hoppas ni får en riktigt fin midsommar, både med jordgubbar och annat trevligt!

 2. Ama de casa skriver:

  Tur för Mulle att ni inte har vårt sandregn där… Ha nu en riktigt glad midsommar! 🙂

 3. Ami skriver:

  Sniglar är gott….fast jag tror också mest att det är vitlöken som är god. Jag sväljer dem alltid hela så jag ska slippa tugga på dem, haha 😀
  Ha en trevlig midsommar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s