Luften gick ur

Idag tog jag det lugnt efter dagar med pyssel med ved och hönshus.

Telefonen har tjatat i flera dagar om att jag har paket att hämta på ICA i samhället. OK då, det kan bli ett lagom göra idag.

Det första paketet var inte så spännande. Det var ju det där vanliga som vi tar en tesked av varje morgon mot värk i knäna. Vi har lagt av några veckor mellan varven men då sitter vi där på sängkanten och gruvar oss för att resa oss upp. Det här beställer vi från en djurshop på nätet; 478:- som räcker i 4 månader för två personer.

Alternativet på Apoteket är 1040:- för två personer. Fördelen är att man slipper de sura apotekskärringarna som bara pladdrar och det förgående kan man strö på yoghurten.

Det andra var mer spännande.

Ett paket från 24.se. En grej som är nödvändig här.

En detektor för metall och vatten.

Den verkar fungera också. Visade träff där jag vet att det finns el- och vattenledningar.

Nu skall jag göra en lucka och sedan smeta färg på väggen.

Apropå färg. Tuppen gjorde ett utfall mot Kommandoran när hon var inne och gav dem lite extra.

”Tuppen anfaller mig!” Kollade vad hon hade på sig.

Ser man ut som en leopard så kanske det inte är så konstigt att tuppen reagerar. Ta på dig något neutralt, sa jag. Jag är färglös om man jämför med tuppen och aldrig några problem.

Nästa dag kom hon ner med de här på fötterna. Det kommer att gå åt helvete, sa jag.

Hur gick det?

Det gick ju så där.

På eftermiddagen var jag till återvinningen och ”Hem-ljuva-hem” (brädgården). Tänkte att jag skulle göra ett par timmar på hönshuset. Fick besked om att en kusin lämnat det jordiska. För 14 dagar sedan ringde jag och pratade med hans fru. Tyckte vi skulle träffas snart. Det var ju ändå 10 år sedan senast. Nu blev det inte så.

Beträffande jobbet på hönshuset, luften gick ur.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Luften gick ur

 1. macilane skriver:

  Det gläder mig att du har haft glädje av , nytta av, Glukosamin och Artrox! Grattis! Vi har provat båda två halvårsvis utan att det hjälpte oss. Det som har hjälpt oss, faktiskt redan efter ett halvårs kämpande var det som jag skrev om i min blogg 30 jaunari. macilane.wordpress.com/2018/01/30/artros-gympa/ Vi kör ju med detta ännu idag och kommer så göra, så länge vi orkar. Att jag dessutom börjat med motionscykel är ju en annan sak.

 2. Ama de casa skriver:

  Så tråkigt att den träffen inte blev av – beklagar sorgen!

  Han verkar vara noga med det där med dresscode, tuppen 🙂

  Ha en fin lördag!

 3. Ami skriver:

  Verkligen tråkigt att höra om din kusin 😦
  Tuppen verkar vara lite galen 😉
  Ha en bra lördag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s