Räddningen

I förra veckan låg kupongen från City Gross i brevlådan.

NU??? Det var husmors reaktion. Den skall inte komma förrän i slutet av månaden. Lugn, sa jag, de vill bara locka dit snikna pensionärer på en extravända. Det kommer en ny till slutet av månaden. Då kan du slänga den, sa hon till sopornas man här på bygget. Jag sparade den av någon underlig anledning. Normalt hade jag tackat och rivit den i småbitar. Den föll i glömska.

Hade tankarna på toaletten i gästhuset. Den har varit lite si och så i flera år nu. Brukar kunna skrämma liv i den när det är gäster på ingång. Nu strejkade den. Lyfte av locket och tittade ner i spolhuset. Min fundering var om gästerna gjort sina behov på fel ställe. Om instruktionerna varit bristfälliga. Geggigt värre*.

 

Google/Pricerunner är en uppmuntrande tillgång. Tog första billigaste träff. Fanns alternativ upp till 59.000:-. Vad den kan vill jag inte veta. Kräver förmodligen servicetekniker var 6:e månad som Kommandoran känner sig tvungen i att bjuda på mat. Alltför att denne skall kunna utföra leveranskontroll av sitt servicearbete. Luktar brakförlust av detta alternativ. Beställde den från Jula, som numera är ett E-varuhus**, med frakt hem (500:-), leveranstid 3-4 dagar.

Efter 3 dagar kom ett sms. Hämta? Jag hade ju beställt hemkörning. Gick in på mailen och kollade ordern. Fanns inget om hemkörning där. När beställde jag? Förra lördagen. Ett tips: beställ inget på nätet en kväll med god mat och dryck. Orkade inte krångla.

Jo du, Lotta. Vi måste åka till Jönköping och hämta toaletten, sa jag, samtidigt som jag viftade med 10-procent som jag inte slängt. Hennes dag var gjord. Varför, blev frågan. Det blev fel, svarade jag utan att fördjupa mig. Kupongen blev min räddning för misstaget.

Jag kan redan nu ana att det blir ett inlägg till om helvetet som ligger där.

Katterna har inga bekymmer med sådant.

*Vattnet här har mindre att önska av. Förstör allt som kommer i direktkontakt. Stavas mineraler.

**Jula lade ner postorder för 5 år sedan men startade upp E-handel ganska nyligen. Exakt samma sak ur kundens betraktelse. Det hade blivit mindre kostsamt för dem om de bara bytt ut benämningen postorder mot E-handel.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Räddningen

 1. macilane skriver:

  Kuponger, ja – när vi var yrkesarbetande så brukar vi klippa ur kupongerna och ha ett särskilt ställe att hänga upp dem på. Sedan for vi runt som tättingar på fredag kväll och
  ”utnyttjade” kupongerna. Om man räknar tidåtgången i pengar så var det rena förlusten, inte minst för att det blev en del impulsivt extra handlande också. Numera ”skiter vi i” kupongerna och har lågspolande toaletter, hehe.

  • Janne skriver:

   Hehe. Det där sista var ju anknytande till ämnet. Kände ett par som åkte bil en mil för att köpa enbart potatis för att den var 2:- billigare. 🙂

 2. Ama de casa skriver:

  Mig brukade dom kalla kupong-Johanne på jobbet. Fick till och med en kupong till en gratisöl på en personalfest vi hade där självkostnadspris gällde 😉 Älskar kuponger! Men den där? Den gällde väl inte nu heller… I juli? Aha. 2015 – en arkivbild, alltså. Det gäller att läsa det finstilta i kupongerna – det vet en kupongexpert som jag 😀

  Ha en braig dag!

  • Janne skriver:

   Finns det kuponger i Spanien då? Annars är det ju lite synd om dig. Arkiv är bra att ha.

   Tack detsamma!

   • Ama de casa skriver:

    Här finns det mängder av kuponger! Speciellt på Carrefour där kassan spottar ur sig ett helt gäng när man betalar. Kan vara allt från att du får 4 euro rabatt om du handlar över 40 euro till att du får sex flaskor vin när du köper ett flak burkar med cocacola för 10 euro.
    Det gäller att läsa det finstilta, vissa gäller bara EN specifik dag, andra har ett tidsintervall. Sen gäller det också att komma ihåg att man har såna där kuponger när man åker och handlar… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s