Skönhet kommer inifrån

Igår åkte vi till Jönköping för att handla på City Gross.

Vi gör ju så en gång i månaden med en mellanlandning på möbelvaruhuset för lunch.

Vi tar varsin liten portion(8)  köttbullar numera. Lotta orkar inte alla, hon brukar putta över några till mig och vi blir nöjda bägge två. Vi brukar ofta säga att det är gott och att det är billigt. Vad kostade det, frågade Lotta. 107:-, svarade jag.

Det brukar aldrig kosta mer än 100:-, sa Lotta. Jag tog upp kvittot och kollade. Vi tog ”Liten köttbullar”, 39:- men betalade för ”Mellan köttbullar”, 49:-. Katastrof! Jordens undergång! Fattigdom och elände!

Normalt hade jag struntat i det, 20:- hit eller dit har ingen som helst betydelse. Än kan vi inte räkna oss till fattigpensionärerna* i Sverige. När vi gick ut, fick jag se kvinnan (runt 40) som tagit betald av oss, ståendes i en tom kassa. Jag gick fram för att påpeka.

-Ursäkta, vi köpte två små köttbullar men betalade för den större (10).
-Har ni ätit upp?
-Ja.

-Jag har en kamera däruppe. Jag kan se vad ni tog. Jag gör aldrig fel.

Hornen växte ut på mig samtidigt som hennes utseende fick ett…

…utseende likt James Fjong. Väldigt likt faktiskt. Hon såg ut att vara hans syrra. Skönhet kommer inifrån. Finns många exempel på det idag. Speciell i politiken**.

Säger du att jag försöker lura dig på 20 kronor, frågade jag med något höjd röst. En kollega till henne kom rusande och sa: Vad har du gjort nu då? Kändes som en skänk från ovan. Det var tydligen inte första gången hon krånglat med kunder. Jag fick tillbaka 20:-. Inte ett dugg rikare men hon fick mig att känna mig som en sniken tjuvaktig pensionär.

Det sista jag sa till kassörskan var: glöm nu inte bort att titta på filmen och räkna köttbullarna. Då såg hon ut som en fiollåda i ansiktet.

*Fattigpensionärer

Sverige har flest fattigpensionärer, 355 000 svenska pensionärer hamnar under gränsen med risk för relativ fattigdom. Det visar färska siffror från Eurostat.

https://www.expressen.se/dinapengar/355-000-lever-under-gransen-for-fattigdom/

**Politiken

Hur ser hans inre ut?

 

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Utflykt. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Skönhet kommer inifrån

 1. Ama de casa skriver:

  Alla kan göra fel, men att bli sådär misstrodd som ni blev, där går verkligen gränsen. Jag hade KRÄVT att få se filmen! Fast Anders hade dragit mig därifrån. Han är lite mer diplomatisk och försedd med ett större tålamod. Ibland när det har blivit fel så går jag helt enkelt undan och står och gnisslar tänder, att bli förbannad och skälla på folk är inte bästa lösningen alla gånger. Det brukar ordna sig när Anders pratar förstånd med dom på ett mer lugnt vis 🙂

  Ha en riktigt Glad Påsk på Skorpan!

 2. Ami skriver:

  Den där människan var definitivt på fel plats 😦 Man kan ju hoppas hon blir omplacerad till något ställe där hon inte kommer i kontakt med kunderna!
  Önskar er en riktigt glad påsk!

 3. Ruth i Virginia skriver:

  Men ni åt ju allt ni fick! Är det inte OK att betala för det man ätit?
  Bara undrar.

  • Janne skriver:

   Ja, vi åt och blev nöjda men varför betala mer än vad som stod på prislappen? Hon kanske var slarvig och borde få veta det.

   Glad Påsk! 😀

 4. Ruth i Virginia skriver:

  Ja, dumt eller hur? 🙂
  För min del skulle jag ha påpekat misstaget och sagt till henne att vara mer
  noggrann, men hade nog inte tagit pengarna.
  Blir väl ett par extra våfflor åt hönsen, antar jag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s