Motion i alla former

Livet lunkar på. I allt högre hastighet känns det som. Därför är fikapauser viktiga.

Vi håller fortfarande på med vårat yatsy. Minst 3 partier varje dag. Ett parti till 11-fikat, ett på eftermiddagen och så till sist yatsyn till natten. Ett parti består av 6 vanliga som folk spelar det. Vissa dagar fler och andra mindre. Utslaget på 17 år blir det ca 111.000 vanliga partier. Kanske något för Guinness rekordbok. Samtalet, under spelandet, är grovt och i andras öron skulle det säkert uppfattas som kränkande.

Idag hade jag ett ärende nere i Den förbjudna staden.

Jag skulle hämta upp Kommandorans motionsredskap. Den har varit däruppe tidigare men det fungerade inte. Varken i huset eller i gästhuset. Golven fjädrade sa hon och det gör dom. För 169 år sedan var byggdes det glesare mellan golvreglarna. Nu har hon hittat ett golv som passar.

Ett tag var jag trött på att släpa det upp och ner. Hon gick på det när vi bodde i Hässelby. Jag har hotat med att lägga ut det på annons. Det gör jag inte längre.

I den där finns en kraftig motor med utväxling.

Med delar från de här…

…och de här kullagrade rullarna, skulle man kunna bygga en transport för veden. Från kärra rakt in i vedboden.

Hur som helst. Nu finns bandet på ett golv som inte sviktar.

Jag motionerade på annat sätt idag.

Det har varit kallt några dagar och då är det åtgång på ved. Efter detta tog vi en yatsy på eftermiddagen. Jag har tur just nu och då är det jag som får ta emot de vänliga orden.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Motion i alla former

 1. Ama de casa skriver:

  Har inte spelat yatzy på hundra år (överdrivet, men inte på väldigt många år i alla fall). Minns att vi hittade gamla protokoll på pyjamaspapper i gömmorna när vi rensade för att flytta till Spanien. Anders hade skrivit ut för Maxi-yatzy (spelas med 6 tärningar). Men dom hade legat där lääänge helt orörda.

  Duktigt motionerat av er båda – här håller vi oss mestadels till promenader i omgivningarna 🙂

 2. macilane skriver:

  Vi som är litet äldre har stor glädje av den här ”gåmaskinen”, som vi kallar den. När man är gammal och litet ostadig och rädd att halka, så kan man gå långa och givande promenader på den här ”gåmaskinen”, medan man tittar på tv. De artros-värkande knäna får hjälp att överleva samtidigt som man ser på tv. Bra och roligt, hehe. Men jag tycker att motionscykeln, som jag själv använder är ännu bättre. Kan du inte köpa en sådan åt Kommandoran? Man kan se på tv då också, hahahaha.

 3. Ami skriver:

  Yatzy spelar vi här också då och då….men inte tre gånger om dagen 😀
  Ni är duktiga som motionerar också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s