Lite saker om bloggen

Igår började jag ta hand om trädgrenarna och riset. Hönsen har ju fått uterummet och katterna är som bortskämda ungar. Det är rättvist, djuren först.

Hönsen letade upp en hörna där det var vindstilla och där solen värmde.

Norpan intog skepnaden av en julklapp till fåglarna.

Ni har väl märkt att utseendet på bloggen ändrats sedan några veckor.

När jag skrivit inläggen, har jag försökt kategorisera dem. Om man vill läsa alla inlägg som har ett ”minne” i sig, trycker man på ”Minne” i  sidhuvudet. Alla dessa inlägg visas då i en lista.  Bara att välja.

När man läst och vill gå tillbaka till listan, trycker man på tillbakapilen längst upp i vänstra hörnet.

För att komma vidare i listan, trycker man på ”Äldre inlägg” längst ner på sidan.

En annan sak som jag lagt till i högerkanten, är en möjlighet att få bloggen översatt snabbt och smidigt. Jag använder den själv som en rättstavningsfunktion. Det finns ju ord som inte går att översätta på ett bra sätt till engelska. Istället väljer jag då ett annat ord när jag skriver.

Slutligen. På högersidan finns ett arkiv där blogginläggen visas månadsvis ända från början. De första inläggen går inte att översätta. De är flyttade från en annan plattform.

Idag har det snöat stora flingor. Det blir lite ljusare och gladare.

Fast det märks inte ikväll. De bortskämda ungarna är ute och ränner nu i mörkret. Här det tryggt om inte räven kommer. Radioapparaterna står på i alla hörn och jag tror det hjälper.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Höns, Katt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Lite saker om bloggen

 1. Ama de casa skriver:

  Vad duktigt du har pysslat med bloggen. Jag har också haft lite pyssel med min, men med den gamla, försvunna metrobloggen. Eller jag och jag… Anders har gjort det stora jobbet, utan honom skulle den inte ha återuppstått.
  Men att grejsa med själva designen, det ids jag inte. Skriva inlägg räcker gott och väl som sysselsättning 🙂

  Vilken fin julklapp till fåglarna där under granen! 😀

  Ha en fin dag!

  • Janne skriver:

   Pysslet var ofrivilligt. Det gamla ”paketet” har de slutat underhålla. Hade något jag ville rätta till och då fick jag det beskedet. Det här nya är buggigt. Annars försöker jag låta bli att fixa med själva bloggen. Sådant är jag pensionerad ifrån. 🙂

   Tack detsamma!

   • Ama de casa skriver:

    Upptäckte i samband med den ny-gamla bloggens återskapande att även mitt ”tema” på min nuvarande blogg har gått ur produktion. Det innebär att jag inte kommer att peta det allraste minsta lilla på designen om jag inte absolut är tvungen. Det var med andan i halsen jag ändrade ”Min gamla blogg” i högerkolumnen, men det gick bra 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s