Dom ska bara ha och ha

Igår var det ju närmast succé när hönshuset blev färdigt, som ni vet.

Släppte ut hönsen tidigt idag. Tiggartuppen tog sina hönor och sprang upp, men kom ganska snabbt ner när han inte lyckats tigga till sig kakor. Dom ska bara ha och ha.

De satt där och tryckte när vi stack iväg för att göra några ärenden.

Vi skulle bl.a. till Mjölby för att beställa tid för byte av vindruta på bilen. När vi ändå var i krokarna, ville Kommandoran ta en vända i CityGross-labyrinten. Jag satt kvar i bilen och lyssnade på radio. Fick ögonen på tiggaren som satt utanför bara för att han väsnades. Han skrek åt folk och slog med muggen mot marken. Några skrek tillbaka. Fick för mig att räkna hur många som gav något i muggen. Två av hundra gav. Genast stoppade han pengarna i fickan och fortsatte. De där två av hundra är de som håller igång just tiggeriet. Han skrek åt Kommandoran också, men hon slog till dövörat.

När vi kom hem, gick jag ner och kollade till hönsen. Det hade gått in för dagen.

Inga ägg idag, frågade jag Tiggartuppen. Nu har ni ju fått uterummet och jag hade väntat mig åtminstone ett ägg. Tuppen morskade upp sig och höll ett mindre föredrag: DU, som är så bra på att googla. Kan du inte googla på stövlar åt höns för här är det svinaktigt på golvet. Ägg? Då får du väl göra riktiga värpreden! Vi behöver ha en större sittrappa! Ser du inte att vi är trångsuttna? Vi vill ha space! Vi kan vara i uterummet när du fixar härinne.

Jag gick upp något moloken. Dom ska bara ha och ha. Dagen går till minne av tiggeriet.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, En smula fabulerande, Höns, Utflykt. Bokmärk permalänken.

11 kommentarer till Dom ska bara ha och ha

 1. Jari skriver:

  Otacksamma jäklar 🙂

 2. livsglimtar skriver:

  Jäla typer komma här och komma? Men fina är de och det ska bli kul att följa era turer.

 3. Ama de casa skriver:

  Ger man dom lillfingret så tar dom hela handen… 😉

  Här har vi också tiggare (fast inte så många som i Sverige). Men dom värsta är ändå ”musikanterna”. Man sitter i lugn och ro på en restaurang och lyssnar till havets brus. Då kommer dom och börjar yla, spela dragspel, munspel, gitarr… Om dom ändå vore bra? Sen ska dom ha betalt för att dom kommit och stört. Aldrig i livet! Men TYVÄRR är det väldigt många som ger dom pengar. Gjorde dom inte det skulle vi slippa höra på det där eländet 😦

  • Janne skriver:

   Ostämda gnälliga dragspel väcker mordlustan i mig. 😀

  • livsglimtar skriver:

   Ååå fy tusan, tur att jag bor en bit från restauranger och Ica, varken Hejhej eller hemsk musik i närheten.

   • Janne skriver:

    Vi slipper också se och höra dem här i skogen. När vi åker till ICA, sitter det en kvinna utanför. Hon säger inte så mycket och har inget dragspel. Här är det nog fler som ger. Därför sitter hon kvar.

 4. Ami skriver:

  Helt galet att tiggarna skriker åt folk för att de inte ger dem pengar…..de kunde väl samlat burkar och pantat dem i stället för att bara sitta där vid entréerna till affärerna 😦
  Ha en bra dag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s