38 meter

Som ni kanske märker, har jag (tvunget) bytt utseende på bloggen. Mitt förra utseende ”försvann”. Det blev krångligare och många funktioner i bloggandet saknades alltefter. Alltså, hur den såg ut, länkar och allt det andra som jag byggt genom åren. Mycket från ”första intrycket” är borta men jag kommer att bygga på vartefter. En gammal IT-räv (se kommentar i slutet) ger sig inte. Typiskt IT-fråga som användaren ställer; varför skall man joxa runt med sådant som fungerar? Frys och låt det fungera. Skulle jag gjort som IT-utvecklare. Men som vanligt är det en fråga om stålar. Sälja nytt, sälja och åter sälja. Som i mobilbranschen, bilar,  ja allt.

Klicka på bilderna om ni vill se dem större.

Dagen började som vanligt. Frukost, TV-gloende och mysigt med det livs levande gosedjuret Norpan. Vet ni att det är en medborglig plikt att hålla sig informerad i en demokrati och rösta utifrån det. Hörde det från en betrodd statsvetare på radio i veckan. Gör folket inte det, blir folket dumt och politikerna kan göra som de vill. Som nu i Sverige. Glidning mot diktatur med hjälp av politikerstyrd media. Men hur som helst, det var mysigt med Norpan. Otroligt mysigt.

Det är högt däruppe i mojängen. Värre än att sitta 10.000 meter upp i ett flygplan.

Passade på att kolla runt. Den förbjudna staden.

Den gamla damen bakom bilarna.

Fågelrestaurangen Birdie-nam-nam.

Därefter fick trädgårdsmästaren i mig spel. Garanterar att det inte blir ett äpple på många år. Däremot kommer jag få pris från kattföreningen ”Värna om kattens miljö”.

Efter detta var det att ta hand om Kommandorans intressen.

38 meter ljusslinga. Tur att jag skickade efter, annars hade det blivit 76.

Omgrupperade luftvärnspjäsen till ny position.

Styckjunar’n (luftvärnet) var med och kontrollerade uppställningen. Styckjunkare= Fanjunkare. När jag kallade honom styckmästar’n, i lumpen, blev han sur och glodde illa på mig i flera dagar.

Inte nog med det. Materialet skulle inspekteras.

För att slutligen befästa att ”Jag har befälet”.

Kollade ut på baksidan. Satt ett helt knippe Talgoxar inne i Birdie-nam-nam.

Kollade egentligen efter hur långt solen kommit i sin nedgång…

…för jag ville ha en skaplig bild av husljuset.

Ikväll firade vi ”lillehjul” med alla tillbehör.

Kommentar. Mitt arbetsliv hade passat bättre som fastighetsskötare.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Katt, Mat, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till 38 meter

 1. Ama de casa skriver:

  Jag blev allt lite förvirrad när jag kom in här… Själv ändrar jag inget förrän jag därtill blir nödd och tvungen. Som när dom gjorde om på nåt vis så att min header blev kaputt. Och varför ska dom hålla på att mixtra där på WP hela tiden? Jag blir gaaalen på dom! Ja, jag har gått och blivit en slutanvändare som tycker att lås och frys när det fungerar är en bra grej 🙂
  Har på senaste tiden blivit av med FYRA färdiga inlägg som legat i utkast… MYCKET irriterande! Bara bilderna har funnits kvar i arkivet och jag VET att dom var sparade, inläggen… 😦

  Fina flygbilder! Men hade inte du en drönare också? Fast det är coolare att ta bilderna själv där uppifrån 😀

  Ha en bra dag!

 2. livsglimtar skriver:

  Jag har så mycket problem med wp att jag allt mer sällan både skriver och kommenterar, bara att komma in till mig själv är ett irriterande äventyr. Så jag läser mest hos er andra och skriver kommentarer och blir lika glad, förvånad varje gång de går igenom. Håller med dej i dina tankar om den medborgeliga plikten, gäller att hålla tungan rätt nästa val. Ibland undrar jag om det blir vårt sista fria val tänkte jag skriva, men hejdade mig i tanken, fast meningen slank ut.

 3. Ami skriver:

  Jag blev också lite förvirrad igår när jag kom in här och tänkte först att jag kommit fel 🙂 Men sidan blev ju jättefin!
  Men inte kul om du har haft en massa problem!
  Vilken fina bilder från ovan 🙂
  Ha en bra söndag

  • Janne skriver:

   Sådant här skall ju bara fungera. Lätt att folk ledsnar och lägger av. Det var hissnande att vara däruppe, 17 meter som högst, men jag vande mig till slut.

   Tack detsamma!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s