Dashcam

Häromdagen fick jag det lilla minnet till ”bilkameran” (Dashcam) jag beställde. I morse hade jag tid hos tandhygienisten. Bilfärd ut från Skorpan med kameran.

Parantes:

Om jag hade frågat min mor vad en tandhygienist är, hade hon ställt en motfråga; vad är det nu för skit? Och hon hade blivit lika ångestfylld om jag berättat. Speciellt som det nu var en ny tandhygienist. Den förra blev knäckt hösten 2015 av att det strömmande in folk som såg ut som råttbon i käften.

Slut parantes.

Tog med mig den där ”lekmanicken” på färden. Se själva:

Nu visade det sig att min ångest var obefogat. En ung kvinna, från kommunen, utförde…

…stenbrytningen på bästa sätt. Hade inte ont när jag gick därifrån. Hon hade fått jobbet när den andra la av. Pendlade till Linköping tidigare, 13 mil om dagen.  Tänkte ”den enas nöd blir den andres bröd”.

Nu till annat.

En studie i hönsens ätande av potatismos under dagen, 9-18.

Under eftermiddagen gjorde jag Den gamla damen….

…till en sågstuga.

Här kan jag göra det mesta till hönshuset oavsett väder.

Trevlig helg!

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Dashcam

 1. Jari skriver:

  Vilken bra kvalitet på filmen och inget guppigt (obs ej gubbigt) trots att du inte bara kör på asfalterad väg. Fast du kör lite fort 🙂 🙂

 2. Ama de casa skriver:

  Jag förstår din ångest… Min tandläkarskräck innefattar även tandhygienister. Tandsköterskor är jag dock inte sådär jätterädd för… 😉

  Jag blev nästan lite åksjuk där. Konstigt att köra på höger sida också? 😉 (Vår bil står med körförbud i garaget. Ska in på service innan det är dags att besiktiga den. Tiden gick liksom ut för den under tiden vi var på resa)

 3. Ami skriver:

  Jag som älskar att besöka vår tandhygienist…..Man blir nästan behandlad som ett barn hos henne. Och inte gör det ont heller 🙂
  Kul att få följa med på din åktur!
  Ha en bra lördag

  • Janne skriver:

   Jag har haft tandhygienister som varit hårdhänta. Därför kände jag ångest inför den nya men hon var bra. Var beredd på att gå därifrån om det varit en sopa till tandhygienist. 🙂

   Tack detsamma!

 4. Ruth i Virginia skriver:

  Vilken trafik du har efter vägarna du är ute på!
  Skulle blir sååå himla nervös. Tur att du har en
  kamera, så du vet, vart du är på väg. Pust!

  Trevlig vilodag, Janne!

  • Janne skriver:

   Tack! Nu har vilodagen gått men det blev inte så mycket vila. Dagarna är sig lika här på Skorpan. Det är en fördel med att bo så här. Inge bilköer och inga trafikljus. Hoppas du får en bra start på veckan!

 5. Jari skriver:

  Farbror blå har inte tid med något längre…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s