Det rullar på

Oj oj, nu har jag inte skrivit här på länge. Senast jag skrev något här var för fyra dagar sedan. Jag minns det som igår men ändå känns det som länge sedan. Skrivandet har sin tid och annat har sin tid. Nu blev det ju inte så mycket annat heller.

Följande här är värt att nämna.

Varje kväll, strax innan sömn, har jag plöjt alla de nummer av ”Riksettan” jag har. Entusiaster som hållit på i elva år med att kajka omkring på vägarna i Sverige. Spaningar på vägar, bilar, människor och deras öden, fik, korvstånd, byggnader, bilskrotar, motell m.m. Allt som kan tänkas finnas spår av från en svunnen tid. De var också i USA, England och Tyskland.

Här har man ”blåst” några gånger på väg söderut i Sverige eller hem till Stockholm. Nu blåser vi här några gånger i månaden, på gamla riksettan, när vi ska hämta fågelmat och hönsfoder.

Det var då jag gick över från ”Prince” till ”Pall Mall” utan filter. Prince smakade skit när man, upptagen av rattandet, tände på fjustret i fel ände.

En annan tidningsbunt jag hunnit ikapp med är:

Östergötlands Flygsällskaps Medlemsblad. Linköping var och är centrum för Sveriges flygplansverksamhet.  Finns många berättelser i de där tidningarna som jag nostalgigottat mig i. Tänka sig att Sverige en gång hade det 3:e största flygvapnet i världen. SAAB naturligtvis.

Lite svårt att fatta SAAB´s framgångar när den här saaben stått på E4:an i 4 dagar.

Den stör mitt estetiska. Det har gått så långt att jag kollar vad det är för bilar som står efter motorvägen när man åker. Sju av tio är…. Jag har haft några Saabar och den första var en av de bästa bilar jag haft. En djungeltrumma. Köpte den (2 år gammal) för 4 tusen. Den sista, sprillans ny, kostade 187′ . Becknade den för lika mycket när den började rosta efter 3 månader.

Annars är det bra med katterna. Norpan och Sara är nu ute tillsammans.

Skönt….

…att det går…

…åt rätt håll. Hoppas verkligen att vintern är klar. Det rullar på.

Hittade den första Tussilagon i år.

Den stod mitt i vildsvinens ”åker” inte långt från Skorpan.

Detta inlägg publicerades i Betraktande och märktes , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det rullar på

 1. Ami skriver:

  Visst är det härligt att bli lite nostalgisk ibland 😄
  Och skönt att våren är på ingång hos er!
  Ha en fin söndag

  • Janne skriver:

   Nostalgi är den bästa känsla som finns för en pensionär. Mycket, det jag läste om, har jag sett och upplevt själv.
   Ha en fortsatt trevlig söndagskväll!

 2. Ama de casa skriver:

  Vilka härliga vårspår! 🙂

  Fast jag tycker allt bra synd om Lill-Babs som inte fick några kräftor i Hummelsta… 😉

  • Janne skriver:

   Jag tycker också det var synd om Lill-Babs men som kompensation fick hon träffa Zekezypt i Ödeshög några decennier senare. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s