Tankar tillbaka

Morgon och kroppa-stollen kom på benen vid 8-tiden. Kollade både den analoga och digitala termometern, 10 minus och lite blåst. Lite dag-vilsen som pensionär. Vardag som helgdag och alltid ledig. Vad är det för dag?

trettondagsaftom

Trettondagsafton. Trettonhelgen förknippar jag starkt med Nils Poppe och sommar-lustspelen från Fredriksdalsteatern. På den tiden det var roligt. Poppe följde inga manus. Det spårade ur helt enkelt. Sändes alltid i SVT. Kanske började tankarna och sinnesstämningen där.

gora

Gick ut och kollade på vad som skall göras närmast när lusten faller på, 1-2 dagars sysselsättning.

himlen

Himlen såg ut så här hela dagen. Det mörka når oftast inte hit.

vinterdag

Likadant åt alla håll. Det på bloggen omtalade Blå hålet.

den-forbjudna-staden

Gick ner till hönsen en sväng för att kolla läget. Kan fortfarande knappt fatta att vi bor så här. Inne på 5:e året.

riksettan

Inne fick jag se tidningen jag köpt de senast åren. En resa genom Sverige i gamla tider; bilar, vägar, bensinmackar och människoskildringar. Jag har inte läst det ännu, sista numret. Vill liksom inte ta livet av den.

bensinstation

På bensinstationerna luktade det bensin och man kunde köpa fläktrem, tändstift, brytarspetsar, filter och olja.

opel

Åka hem och byta allt utan svordomar. Det var trevligt. Men jag skulle inte vilja ha det tillbaka. Jag har annat att göra. Nu tankar jag på OKQ8 och köper korven på Preem för den är bäst där. Ingenstans luktar det bensin. Om jag känner längtan av att få oljiga händer…

Mulle2

…har jag Mulle och allt annat.

norpan

Just nu är jag mätt och belåten liksom Norpan. Tänker tillbaka på middagen och dess historia.

mat1

Det började så här. Fast först var det torskrygg, potatis, räkor och kryddor.

mat3

Sedan slog hon på sådan där sås hon hade till den gratinerade hummern i nyår (mitt förslag).

mat6

Efter Big Bang i ugnen, skapades den bästa fiskgratäng jag någonsin ätit.

Detta inlägg publicerades i Betraktande, Katt, Mat. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Tankar tillbaka

 1. Ama de casa skriver:

  Maten såg fantastiskt god ut, men attans vad sugen jag blev på korv! 🙂

 2. Ruth i Virginia skriver:

  Fiskgratäng som den du visar måste vara paradismat på jorden.
  Dom där fina potatiskrusidullerna på kanten / perfekt.

 3. Ami skriver:

  Åh, vilken smarrig fiskgratäng!
  Och visst är det nostalgi med Fredriksdalsteatern, även för mig! Jag är uppvuxen på det området och har firat alla mina nio sommaravslutningar på den scenen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s