Pinka aldrig på sågspån!

Började dagen med frukost. Vem gör inte det efter att ha sovit? Frukost=tidig kost. (av tyskans Frühstück, tidig bit).
skugga

Jag anade en mörk skugga innan jag satte skeden i det som inte stått på bordet sen urminnes tider.

frukost

Bara se och lukta. Precis som ett nyfiket barn. Hade hon tagit sig en slick, hade det inte varit några bekymmer för mig. Katten är ytterst renligt. I mitt nästa liv ska jag bli katt, om jag får välja.

fangslad

Sedan fängslade jag boskapet för transport till verkstaden. Jag har lärt mig att fängsla av grannen, som kör sina kossor hit och dit. Dock utan spännband.

wigs

Här är stället, Wighs Nya Maskinservice. Jag skulle bara lasta av men blev där i en timme. Jag vet allt om huset, historien och människorna kring detta. På landet vänder man inte bara på klacken och går. En gång slakteri. Det är ingen risk nu för att de takterna sitter i. Jag gillar människorna på landsbygden, jag får lugnet och helheten.

Sedan var det mörkt.

deb-gamla-damen

Gick ner till Den gamla damen och planerade. Genialiskt. Att jag inte tänkt på det tidigare.

ved

Därinne finns 4 kubik skitved. Den ska vi göra oss av med. Gratis för intresserad. Inget att elda med, tycker vi, men det var inte detta som var genialiskt, det får bli en cliffhanger.

sagspan

Därinne skrapades det ihop lite småved och bös. Kvar blev sågspånen.

Svärfar rensar

Alltid när jag ser sågspån, tänker jag på salig svärfar. Han var inget spån utan såsom en far för mig. Vi hade alltid mycket snickerier på gång på Ljusterö och därmed sågspån. Vid flera tillfällen uppmanade han mig: Pinka aldrig på sågspån! De fanns ju också utomhus runt knuten. Varför, frågade jag. Det blir löss!!! Pinka på sågspån och blir löss! Jag ifrågasatte honom aldrig och jag har aldrig pinkat på sågspån av respekt.

Nåväl, vad saknas för att göra inlägget komplett?

pa-tak

Spanaren på Skorpanstreet. Alltid med på mina rundor.

har

Inget här…

dar

Inget där…

dronare

Och ingen drönare. Det känns tryggt.

 

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning och märktes . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Pinka aldrig på sågspån!

 1. Josef Boberg skriver:

  Tack för tipset att ej pinka i sågspån.

 2. Ama de casa skriver:

  Vi hade spån hos hästarna när jag var liten, och dom pinkade massor i det där spånet. Tur att jag inte visste… 😉

  Med tanke på att dom där små renliga sötnosarna går möss-fångar-kurs hos Norpan så skulle jag nog ratat tallriken ifall det hade blivit ett smakprov 😀

 3. Martin skriver:

  Genom generationer gick skrönan från far till son. Pinka aldrig på sågspån. Det blir löss. Varför inte söka evidens? Det är enkelt. Pinka på sågspånen runt knuten och se om det blir löss!

  • Janne skriver:

   Haha, jag trodde ju naturligtvis inte på det men såg det som ett kul blogginlägg. För mig att tro på det är som att tro att även en liten lus kan bildas så. Evolutionen alltså. Bara vetenskapen tror på att det slumpvisa kan bilda på något sådant om man pinkar länge. Jag tror dock inte på guden som människan tillhandahåller.

   • Janne skriver:

    Vetenskap är det som fört människan framåt i århundraden. I nutid är det dock vetskapen om humanism som brister. Det kan vi dagligen läsa om i tidningarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s