Filosofiska timmen

Idag fortsatte jag med det som påbörjades igår, ni vet.

Herre på täppan

17.30 kände jag mig färdig för dagen och släppte ut hönsen. Satte mig på en stol och stirrade in i ett buskage. Man kan se tuppen på stenen. Hönsen är nedanför och plockar. Vädret var strålande, 20,7 grader.

Gömda

När man sitter stilla länge, snurrar tankarna i huvudet. Filosofera. En koltrast sjöng sin vackra sång. Det är lätt att se på allt och bara se arbete. De finns ett fåtal måsten men mycket som skulle behövas.

Mlotvikt

Motvikten var ett måste, annars kan jag inte hänga på grävaggregatet. För att göra några av sakerna som behöver göras.

Signal

Efter en timme och på en given signal från tuppen, samlades hönsen för att gå hem. De stod där  en minut och väntade. Tuppen spanade åt alla håll.

Backen

Nu gick de inte hem utan sprang nedför backen, var nere på 10 sekunder. En höna kan springa fort.

Lördagsgodis

Klart att de skulle ha lite Vårgårdaris innan pinnsittning. Kommandoran sa att de skall ha Vårgårdaris som lördagsgodis men sedan började hon ge dem varje dag. Drängen gör naturligtvis likadant.

Norpan

På uppvägen träffade jag den här jägaren. Hon stod och vässade klorna mot klätterträdet. Här fick jag se ett måste; gräsklippning.

hare061314-1

I morse kom hon hem med ungen av en sådan här som byte. Stendöd. Den fick väl hjärtsnörp vid åsynen av det hemska rovdjuret. Med tanke på det tyckte jag synd om harpalten.

Detta inlägg publicerades i Höns, Katt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Filosofiska timmen

  1. Ama de casa skriver:

    Jag tycker att det är allra skönaste när man sitter stilla länge att helt enkelt bara idla. Tömma skallen och bara tomglo, liksom 🙂 Lyckas inte så ofta med det, det finns för många saker att kolla in runt om 🙂

    Gillar hönsen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s