Politiken

Detta inlägg är inte någon propaganda för något parti. Jag ska försöka förmedla hur en 40-talist känner det 2016.

skorpan

(Bilden tagen med drönare som pajade efter detta. Se inlägget.)

När jag går omkring här på Skorpan som pensionär, finns det en hel tid att tänka. Det mesta jag gör, lämnar tankar över till något annat. Politiken, i nutid, har ett allt större utrymme i media och följderna av den i verkligheten omkring oss. Politiken har många år av efterlåtenhet. Därför blir det tankar kring den. Allt annat oväsentlig skräp som media förmedlar är bara trams, urdålig reklam eller något man fängslas av några timmar av dygnets 24. Idrott har jag förätit mig på genom åren.

Jag är såååååå trött politiken. Önskar att den var som mina 50 första år.

Norpan och Skrajsan

Helst skulle jag vilja var en katt i nuläget; jaga, äta, sova och bli ompysslad. Inte veta vad politik är.

mat

Ompysslad blir jag ju med råge av Kommandoran. Där saknas inget.

götgatan

Minns att jag i början på 60-talet (14 år) risslade upp mig, tog tricken från Björkhagen till Skanstull. Kunde gå rakt genom staden, kolla brudar, fika och röra mig utan att vare sig morsan eller jag behövde vara oroliga. Vilken veckodag i veckan som helst och vilken tid som helst.

poler

Politiken och människorna har de sista decenniet blivit mer polariserat. Förr kunde man rösta liksom hur som helst. Ett regimskifte gav endast marginella förändringar för en vanlig dödlig. Polariseringen skrämmer mig, för den får återverkningar.

kammaren-votering-50

Om jag nu ska tycka något, så är det följande; välbetalda politiker borde bara prata om sådant som rör människor och förhållandet i landet. Välbetalda politiker borde verka för positivt riksdagsarbete och inte flyta runt på lögner om varandras politik. Välbetalda politiker ska inte prata om politiken utan om verkligheten. Varje politiker som smutskastar borde uteslutas ur riksdagen. Många kloka står på kö för att bidra till samhällsarbetet. Detta skulle smitta av sig på folket.  Vi har inte valt politikerna för att de ska prta strunt om varandra vilket sker till minst 90% uppbackat av det lögnaktiga mediaflödet. Orkar inte med det nu men media står för en stor del av turbulensen och polariseringen.

Jag kan konstatera att vi lever i en ny tid. En era av folkvandring till följden av en flyktingström.

1024px-Folkevandringene

Vi är i början av en ny folkvandringstid. Finns inget som kan stoppa den. Inte ens taggtrådsstängsel. Den fattiga och utsugna delen av världens befolkning har fått nog. Det gäller att göra det bästa av det hela och då behövs kloka politiker.

Ordet POLitiker skall slopas. Ligger POLarisering i det. Samhällverkare ska vara det nya för våra folkvalda. Det finns avgrundsdjupa orättvisor i Sverige, speciellt mot äldre, fattiga barnfamiljer och hemlösa. Sådant skall samhällverkarna få ordning på. Det som jag skrivit kan tyckas naivt men svårare behöver det inte vara.

 

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Politiken

 1. Ama de casa skriver:

  Jag orkar inte riktigt med politiken, men jag skulle vilja ha en drönare. En hel 🙂

  • Janne skriver:

   Priset på feta drönare kommer att sjunka. Räddningstjänsten i Sverige testar just nu, spridningen kommer att bli total, tror jag. Drönare kommer att bli vanlig. Tänk att spionera på vad grannen gör… :-p

 2. Ruth i Virginia skriver:

  Trött på politik och politiker!!! Det är 6 (SEX) månader kvar
  till november! Alla är uttröttade på presidentvalet och, i synnerhet på
  kandidaterna! Kandidaterna själva är utslitna.
  Var glada för att i har kungahuset. 🙂

  • Janne skriver:

   Jag skulle önskar att det var ren monarki. Kungen/Drottningen bestämmer med en skara av denne utvalda rådgivare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s