Det våras

Det finns säkra tecken på att våren är på gång.

trädgård

Kommandoran vill åka till Hästolmen och inventera. Härifrån går vi aldrig tomhänta. Inte ens jag för en dräng är en dräng och bäras skall det alltid. Jordsäckar.*

Påsk

Kan inte annat säga än att det är fint…

Blommor

…med alla dessa naturens färger. T.o.m. en gammal sur… som jag blir glad.

potatis

Den här gången fick vi med oss sättpotatis och jord. Nu ska det odlas potatis inomhus. ”Det är sent, det här skulle ha gjorts tidigare. Vi får se om vi får någon potatis till midsommar. Nu får de ligga så att det blir ålar på dem”. Sa hon grymtande.

Ålar på dem?

ålpotatis

Naturen är fantastiskt, har jag upptäckt efter skolan. Biologiläraren ville underkänna mig men om jag lovade att lära mig lite om fåglar blev det godkänt. Jag fick B och har lärt mig mycket om fåglar. ”Hör Bofinken”, var hans favorituttryck, salig magister Logevall. Den har jag hört i många år sedan dess.

Mullsork

Hon har det inte lätt, Kommandoran. Hon sätter lökar och mullsorken snaskar i sig. Tänk om Norpan kunde intressera sig för dessa i stället för fåglar.

Bra att naturen lurar mullsorken.

Blomma

Hokus, pokus och så finns det Krokus.

Snödroppar

Snödroppen är ett annat säkert vårtecken.

*Vi köper alltid jord på säck numera. Läs HÄR varför.

Detta inlägg publicerades i Årstid. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det våras

 1. Ama de casa skriver:

  Härligt med vårtecken! Visst är dom vackra, blommorna med all dess färgprakt.

  Potatis provade jag att odla en gång i tiden. Fann det meningslöst, för när dom var klara fanns det mycket mer lättplockad färskpotatis i hyllorna i affären för typ 50 öre kilot… Och där behövde jag inte plocka bort en massa ogräs innan dom landade där heller 😉

 2. Ruth i Virginia skriver:

  Hur kunde jag, hur kunde jag? Glömma att läsa Jannes blogg
  i flera dagar! – Du blir ju nästan lyriskt över våren och blomstren.
  Undrar: Ska ni plantera ”björkris med fjädrar”?

  På tal om fåglar – min käre bror berättade:
  En liten pojke var ute och gick med sin fader. Varje gång han såg
  en fågel, frågade han ”Pappa, pappa, vad är det där för en fågel.”
  ”Det är en bofink.” Detta pågick en lång stund med samma svar.
  Till slut sa pojken: ”Pappa – Får en bofink se ut hur fan som helst?”

  Dagens roliga. Glad Påsk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s