Färghörnan

Åter en dag då det stundades arbete och idag kryddad med relativ svält (5-2).

ut

Gick ut och runt huset för att kolla hur våra flygande vänner hade det med mat. Det frasade i gräset under skorna. Någon minusgrad.

plank

Att hålla på med det här kändes inte bra. Energikrävande och dessutom var plankorna fastfrusna i varandra.

Plats

Inga problem, det finns att göra nere i hemlighuset.

Norpan2

Norpan var upptagen med att inta en förstärkt frukost i form av en Domherre (fru). Dessbättre käkar hon upp dem. Inga lustmördarfasoner. Mitt tips är att hon snart har tagit hanen också. Brukar bli så. Partnern kapitulerar. Vi såg det under Majsans framfart. Partnern satt bara och väntade på marken. Underligt.

Färghörna

Här ska det bli en färghörna. Hyllor inköpta på Jula till halva priset. Skåpet till höger innehåller porslinskrafs och annat bröte. När jag stod här, hörde jag hur det jamade utanför dörren. Norpan ville käka fågeln inomhus.

Färg

Hon nekades inträde. Här är rörigt ändå utan att de ska ligga fågelfjädrar överallt. Såg att hon tassade uppåt igen till den ursprungliga matplatsen, för där låg resterna senare.

Då var det att till att byta plats på saker och ting.

pytsskåp

Här inne, i det innersta av hemlighuset, skall ett skåp med porslinet stå. Hyllan, som står där nu, ska in i verkstaden.

pyttsar

Plockade ut alla pytsar och gjorde samtidigt en snabbinventering. Konstaterade att det var allt i alla. En salig röra alltså. Tänk om det ändå kunde bli fart på Tradera igen.

tradera

Åren 2005 och 2006 var det glada tider på Tradera. På våren (maj) var det kampanj med fraktfritt. Folk köpte som galna. Nyckeln var att sätta utropspriset 1 krona för då slapp man betala provision till Tradera. Det blev rena rallyt och inte sällan gick sakerna för över 500:-. Jag megarensade bägge åren och sålde för över 5500:- varje år. Var till och med nere i soprummet och hämtade saker som jag fick sålt. Alla var nöjda och glada.

finanskrisen

Sedan kom finanskrisen 2007. Samtidigt började dåvarande regering tuffa till det för människor som var sjukskrivna, de som  hängde på tradera. Facebook fanns men inte som idag. Försökte sälja lite förra året men det var segt. Tror det är ännu segare nu om man inte säljer barnkläder förstås.

De om detta.

Tomt

Pytshyllan blev tom och den flyttade jag undan.

Fika3

Gick upp till Kommandoran och fikade. Har ni tänkt på en sak? Det går lättare att hälla i lite mjölk om man vrider packet lite. När jag kom ner igen, låg Norpan och sov i en klädhög för hon smet in när jag gick ut.

Flyttat

Fick dit porslinshyllan. Finns en del kuriosa också. Några saker sanerade sig själva. Mycket kan vi ha till en hej dundrandes porslinskross. Kommandoran får välja ut det som ska sparas.

mjölkflaska

Den här mjölkflaskan från 50-talet, behåller jag. Den påminner om somrarna i Tullinge. Mjölkbilen som kom mitt på dagen med hundratals flaskor på flaket och som skramlade sin lovsång till mjölken.

Radio

Jag har sagt det tidigare; lyssna på radio är guld. Idag var det P4 Extra. Annars är det P1. Nu handlar det mycket om migrationshaveriet. Till integration har vi inte kommit ännu för det ska utredas. Bla bla bla. Man får tid att tänka när man pysslar med sådant som jag gjort idag.

De om detta också.

Grenverk

Gick över till verkstan för att hämta några verktyg. Plötsligt hör jag hur det rasslar till i trädet. Såg inget men förstod att det var Norpan.

Norpan5

Tog en bild med blixt och vad fanns där? Denna katt får mig att skratta varje dag.

Svart

Så var det tid att göra kväll. Tänkte jag skulle gå ner till motorvägen. Suset därifrån gör mig lugn. Då vet jag att livet snurrar på. Tystnad och folk mår dåligt. Antingen är de bakfulla eller så har det hänt en olycka.

Hemåt

Jag fick ge mig. Utan ficklampa gick det inte. Bäst att vända om till stugvärmen.

Detta inlägg publicerades i Minne, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Färghörnan

 1. Mats Rosborg skriver:

  Har Norpan franskt påbrå?? Tänker på ”kramsfågel som som dom sätter i sig titt o tätt. Kan ju vara svenska medborgare som flyttat till sydligare breddgrader över vintern.

  • Janne skriver:

   Norpan är född i Gislaved. Huruvida hon har franskt påbrå lär förbli obesvarat. Om det nu inte är någon som släktforskat på katt. 🙂

 2. Ama de casa skriver:

  Vad tråkigt om Norpan får smak för det där med fåglar… Hon kunde väl hålla sig till mössen, tycker man? Fast dom är det ju också synd om… 😉

  • Janne skriver:

   Vi blev inte glada. Dessbättre har hon inte samma Intresse som Majsan. Hon satt där ute hela dagarna. Ett tag funderade jag på att hägna in med Gunnebostängsel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s