Kontraster

Vet att jag, för inte så länge sedan, sa ”usch till vintern”. När den väl är här, anpassar man sig med de sjunkande graderna.

Omberg

En sommarbild på fälten med Omberg i bakgrunden…

omberg1

…och idag, ett halvår senare.

Häst1

Här bjöd Tommy på glass…

Lakritstroll

…i somras. Sommar, barn och glass hör ihop.

Blom1

Kommandoran rände runt här medans jag trummade på biltaket.

Trädgård

Det var för ett halvår sedan. Fortsättning följer, hoppas jag. Det är lycka för henne.

Häst2

Tänkte på det när jag gick och kollade nere vid Hästholmen. Visst är det vackert nu men sommarbilderna dyker ändå upp i huvudet. Jag ser fram mot sommaren men när jag går här på sommaren, ser jag inte fram mot vintern. Ändå skulle jag inte vilja vara utan vintern. Jag gillar kontrasterna. Undrar hur de känns för dem som kommit hit från de sydligare breddgraderna. Tål de detta? De har vinter där också men inte sådan här.

Båt1

Vid åsynen av detta blev jag också lite fundersam. Båtarna ligger kvar i vattnet fast det är vinter.

Båt2

Upptäckte att det har rörelse på vattnet genom pumpar. Man kan se ett utblås därute i vattnet. Stack innan änderna kom för nära, annars hade jag tyckt synd om dem och fastnat i ett ”mata-änderna-vid-Hästholmen-beteende”.

Hörna

Stack hem till Skorpan igen och tog en fika med Kommandoran. Därefter gick jag ner till verkstaden. Ska isolera den här hörnan för att få upp hyllorna. Jag måste ha upp saker på väggarna för att få arbetsutrymme för här ska det göras underverk. Härlig arbetstemperatur; -13 ute och -3 inne.

Radio

Rätt trivsamt i verkstaden. Har en radio på hela tiden. Tycker radio är bättre än TV på att förmedla information.

Takhylla

Det här är en takhylla som skall sitta i taket i hörnan där jag isolerar. Har kostat 600:- på Jula men nu sålde de den för 200:-

På tal om underverk.

Månen1

Månen visade sig nu på eftermiddagen. Den efterlängtade.

Teleskop1

Jag rusade in efter teleskopet. Lyckades få månen i fokus. Det var inte lätt. Förstår att de råder en till att börja med månen.

Månen-2011-11-02-1

Detta var vad jag såg i manicken. Hissnande och magiskt.

Norpan

Ett annat underverk sprang runt benen på mig.

 

Detta inlägg publicerades i Årstid, Katt, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kontraster

  1. macilane skriver:

    Tacka vet jag underverket på det sista fotot i ditt inlägg. Med det här trista vintervädret blir jag lättare till sinnes när våra katter kommer och hälsar på mig, då jag klivit upp ur sängen på morgonen 😻

  2. Ama de casa skriver:

    Läckert att kunna komma så nära inpå månen 🙂

    Vintern ÄR vacker! Men jag föredrar att titta på bilder av den… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s