God morgon!

Tredje morgonen jag drabbas av att vara klarvaken runt 4.

untitled

Mardrömmar kallas det och jag klev ur bingen runt 04.05  två nätter tillbaka.

imagesLG0II8M6

Nästa natt hamnade jag , i drömmen,  i ett riktigt råkurr och delade ut två ordentliga svingar; den första hamnade på armen och den andra rakt i pannan på Kommandoran. Så var den morgonen med det stillsamma uppvaknandet förstört.

Centrum

Denna morgonen handlade det om något helt annat. Jag var tidigare uppe och handlade lite för de närmaste dagarnas behov. När jag ändå var där i samhället, fick jag den storslagna tanken på att bjuda min fru på middag. Köpte en burk Rydbergs potatissallad och två paket kycklingvingar. Mjölk stod för det mest primära av inköpen.

Oboy

Fem liter mjölk. Vi dricker mjölk som dårar. I alla möjliga varianter. Man skulle kunna säga som en barnfamilj men de dricker ju mest vatten nu för tiden. No hard feelings, var och en dricker det som passar.

Ugnen

Hemmavid beordrade jag att de skulle värmas i ugn; ”inget microskit”.

DSCF6783

De slank ner som Guds ord i en tokig. Bilden visar anrättningen eller snarare avrättningen. På köksfranska kallas den le cadavre (kadavret). Under intagandet, sa Kommandoran att hon sparat några som jag kan snaska på.

kylskåp

Nu, denna morgon, denna ljuvliga morgon, väckte Norpan mig 4.03. Två individer och samma tanke; de kvarvarande kycklingvingarna.

öl

Kommandoran kommer ju påstå att det var en sådan här som fick mig att vika benen över sängkanten.

Norpan

Nej och åter nej, vi var mållåsta på de där kycklingvingarna bägge två.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till God morgon!

  1. Ama de casa skriver:

    Kycklingvingar är gott det! Fast jag äter dom inte mitt i natten… 🙂

  2. Mats Rosborg skriver:

    Tror det var Norpan som fixade så att du vaknade….smart latt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s