Kånka doror

Egentligen visste jag inte vad jag skulle göra idag. Blev inne lite för länge. Av en bestämd anledning fastnade jag framför Tv:n och Malou. Det första jag gjorde i morse var ändå att släppa ut hönsen före 8.

Den förbjudna staden

Fick på mig lumpen och gick senare ner mot Den Förbjudna Staden för att kolla efter dagens skörd av ägg. Hönsen var häruppe vid fågelrestaurangen.

Fönster1

Fick syn på ett gäng fönster som definitivt inte ska stå där i vinter. Fick de där av grannen. Det kan ni läsa om HÄR.

Fönster2

Lade i autoväxeln och började kånka doror (bära fönster). När man gör sådant här, kan man tänka på annat. Brorsan dök upp i mina tankar. Han var en mästare på att panga doror där på 50-talet.

metafoir

Nästa sak som dök upp i skallen, var inlägget jag skrev igår. Skavsår var en metafor* för rödljus; lyser rött och får en att stanna mellan varven. Har förstått att det inte gick hem hos många. När jag sa det till Kommandoran, sa hon att jag skriver lite konstigt ibland.

Blockerad

En annan sak var när trädet blockerade vägen och jag skrev det i inlägget ”Just idag”. Jag försökte göra mig lustig på ett dåraktigt sätt. Att sätta mig in i hur en dåre tänker, har jag inga som helst problem med, ska ni veta. Jag skrev ”Trädet sträckte sig 20 meter in i skogen och toppen blockerade vägen. Kunde inte just det trädet stått 5 meter längre in? Hur planterar de egentligen?”.  Hur skulle det se ut om man planterade skog så att den inte stod 25 meter närmare en väg? Halva Sveriges skogsbestånd skulle försvinna och den dag ett träd blev längre än 25 meter, fick man tänka om. Då skulle ytterligare några procent av skogen försvinna. Dårskap.

höns1

Fönstren sinade på det ena stället men ökade på det andra. Hönsen hade satt sig på pinn. Räknade dem och fick det till 8 som vanligt.

Höna2

Ja, där var hon den 9:e. Hon är alltid först ute och sist inne. Hon såg ut att ha det gott.

Fönster4

De där fönstren ska jag använda till hönsens uterum. De som sitter där nu är bara skräp.

Fönster3

Kånkandet av doror blev klart, 30 fönster låg under tak.

Höns2

Räknade hönsen igen. Där satt hon också nu, utehönan. Ville inte gå närmare än så här, för då hoppar de av pinn och springer in i uterummet. De tror att de ska få något extra att snaska på. Det har de redan fått idag i form av kaksmulor. De älskar kakor bakade på smör. Kloka djur.

Vad var det då som fick mig att titta på Malou?

Skärmklipp

GW Persson var där i samband med sin bok ”Bombmakaren och hans kvinna”. Han är fullständig ärlig med allting och benämner saker vid dess rätta namn. Han pratar klarspråk och är också ärlig med sin egen person. Alltid fängslande att se honom i TV.

Ni kan se inslaget med GW Persson här:

http://www.tv4play.se/program/malou-efter-tio?video_id=3206006

*Metaforen är ett bildligt uttryckssätt där ett begrepp tillfälligt byts ut mot ett begrepp som liknar det ursprungliga.

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning och märktes . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Kånka doror

 1. Ama de casa skriver:

  GW är en skön lirare 🙂 Jag har nog inte sett nån annan som sitter och snyter sig i direktsändning utan att ens be om ursäkt för det 😉

 2. Mats Rosborg skriver:

  Vi borde haft fler av hans kaliber. Har läst ”Gustavs son” som handlar om hans uppväxt. Superb!!!!

 3. Ama de casa skriver:

  sv: Ja så är det nog, jag har armarna raka för att kunna se displayen på kameran. Om nåt år måste jag nog skaffa en selfiepinne, och då inte för att ta selfiesar, om man så säger… 😉

  HAHA!!! Underbart hopklippt film av GW. Helt otroligt egentligen att han får så mycket tid i TV… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s