Tubmassage

Det har blåst som Helgafjäll idag. Helga hade ett stökigt sällskap efter sig.

Ställning

Jag som hade fokus på att riva ställningen. Fokus är den röda punkten mitt i bild, vad jag kan förstå.

Hjälmen

Hjälmen sitter i alla fall på sin rätta plats.

bygge

Hjälmen har gjort sin plikt vid bygget.

Vi fick göra lite annat istället.

ägg

Utfodrade hönsen och som tack fick vi två ägg.

Kattvattenapparaten

Fullservice på kattvattenapparaten.

Kattvatten

Hämta kattvatten ur den grävda brunnen.

Ved

Hämta ved till kvällsbrasan.

sopor

Flytta sopor från huset till tomtgränsen.

De vanliga sysslorna alltså. Nu till något annat.

tub4

För 14 dagar sedan sa Kommandoran att hon hade köpt en ny tub tandkräm åt mig. Hon vet att jag gillar den sorten.

tub2

Hon hade sett den här som sett likadan ut länge. Tänkte slänga den men lyckas krama ut behoven varje dag nu i 14 dagar. Man masserar den lite och så ger den ifrån sig en skvätt. Den döljer sina tillgångar. Någon gång måste den väl ta slut eller gillar den att bli masserad? Tubmassage.

Tub5

Jag tycker bättre om att se verkligheten. En tub av plåt eller vad det nu är. Den rullar man ihop vartefter och den förblir så.

tub7

Gör man så med en plasttub…

tub2

…återtar den sin naturliga form inom 5 sekunder.

tubnyckel

Finns tubnycklar för både plåt- och plasttuber, som ni vet. Men de där får man till slut leta efter i lådorna.

kudde

Jag kanske skulle slå ett slag för miljön, starta en rörelse.

Detta inlägg publicerades i Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Tubmassage

  1. Ama de casa skriver:

    Jag har en viss förkärlek till att klämma mitt på, eller helst lååångt fram på en tub. Det är spår från barndomen, då min storebror hatade – verkligen HATADE! – att tuber behandlades så. Kunde liksom inte låta bli då, och det sitter i 😀

  2. macilane skriver:

    Det här tubeländet är något som väcker grymma känslor inom mig varje dag. Jag var så lycklig på den tiden då Vademecum-tandkräm fanns med plåttub. Nu är den försvunnen ur affärerna och jag är ”olycklig” – kämpar med dessa eländiga plasttuberna. Det är verkligen tur att jag kan köpa mjukost i plåttub, det kompenserar eländet, hahahaha.

  3. Ama de casa skriver:

    sv: Jodå, jag rökte i mååånga år. Sen tonåren, med ett års uppehåll nånstans runt 20. Duktigt av kommandoran att greja det också 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s