Av princip

I förra inlägget, när det gått åt hökaröva med lyftkranen, skrev jag att det ”får bli nästa gång” när jag skall använda kranen.

Marken

De här då? Hur ska det komma upp? Ska jag släpa upp det för hand?

Däruppe

Det skulle jag väl kunnat göra. Avverkat på 5 minuter utan större ansträngning. Men av princip gjorde jag det inte.

Utgång

Jag gick ner till verkstaden lite småtjurig och fortsatte med lyftkranen. Allt det kommer jag skriva om i ett eget inlägg.

Det där ”av princip” måste avhandlas.

fest

Ofta när det var fest, med arbetskamrater, vänner eller släkt, så blev det diskussion framåt småtimmarna. Det blev hett och ofta var det bara ett par kvar som orkade tjata. När man tyckte att man hade tjatat ner de andre med argument, kom det: Av princip tycker jag inte, kan man inte göra så, så ska man osv. Sökte man en förklaring, ekade orden ”av princip” tjurigt. Principer är bra när det finns en förklaring, barnuppfostran t.ex.

dörr

Det var som att dörren till all logik stängdes med detta ”av princip”. Fanns inget mer att säga. Idag kändes det gubbtjurigt, därför använde jag ”av princip”.  Annars använder jag inte ”av princip”. Av princip.

Solen

Vädret var perfekt till att stå däruppe och snickra, men av princip.

Höst7

Jag ger mig fasen på att det där ”av princip” kommer att slå tillbaka. Hösten är här och snart börjar ovädren. Jag kommer att stå däruppe i regnställ när presenningen har rymt.  I värsta fall kommer jag att få lägga en presenning över veden inne i kyrkan. Som förra vintern.

Ute

Vi får väl hoppas att det dröjer. Det tycker ”puppisarna” också för de älskar att vara ute hela dagarna.

tupp2

Tittar man på tupparna, så är den ena en ättling av ”Tuppen Jag” till höger. ”Kremla” på huvudet och flera vita fjäder.

tupp1

Den andre har kam på huvudet och är en kopia av Astor till höger.

Inne

När vi ändå pratar om djuren på Skorpan, så höll sig Norpan inne större delen av dagen. På kvällen stack hon ut och jag fick vissla in henne med visselpipan 00.30. Då kom hon med den fetaste mus jag sett.

Skrajsan

Skrajsan hittade ett nytt ställe att filosofera på.

Hur gick det med lyftkranen?

Lyft

Efter 6 timmars slit med lyftkranen och ändlägesbrytaren, fick jag till det. Fungerade perfekt.

Uppe

Reglarna är på plats för snickeriet. Av princip ger jag mig aldrig.

Nyfikna

Puppisarna kom upp precis i lyftögonblicket och kan intyga att det hela fungerade.

Det här inlägget postades i Höns, Katt, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Av princip

  1. Ama de casa skriver:

    Av princip? Tjurskallighet är vad jag kallar det… 😉

  2. Mats Rosborg skriver:

    Av princip skulle jag egentligen inte kommentera detta men av principiella skäl måste jag säga att Norpan är mitt enda skäl att säga ”vad söt”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s