Äntligen bygge

Igår lurvade jag ner till verkstaden. Radion på med eftermiddagssnack och utfyllnadsmusik.

Utgång

Det här var utgångsläget för den där ändlägesbrytaren jag skulle göra. Hålen måste täckas.

Skruv

Skruvar i hålen och sedan lödtenn. Varmt och gott om det trillar ner i skorna.

Lödtenn

Putsade till ytan. På radion hördes ”Lost Frequencies” för 3:e gången.

Sedan blev det finmekanik.

Finmekanik

Nöp av skruvarna på undersidan med det kirurgiska instrumentet bultsax. Tjuvens huvudnyckel.

test

Här pirrade det. Skulle bli spännande att få se det jobba på lyftkranen.

Kom att tänka på farsans pulande med småsaker. Jag måste ha fått det i arv. Sedan hade jag miljön. Arv och miljö formar människan, som ni vet. Då fanns varken datorer eller något på TV. Jag stod där och hängde över honom när han skruvade. Han hade fått det av sin far. Farfar hade en resväska med elektriska prylar som han experimenterade med. Det var el direkt från eluttaget och han var storförbrukare av proppar. Farmor berättade att deras första träff bestod i att han släpade fram väskan och experimenterade. Hon satt på andra sidan bordet och beundrade. Men det berättade jag visst redan den 10 december 2012 här på bloggen. Börjar bli gammal och gaggig.

Resväska

Farsan hade också en sådan där resväska i papp med prylar och nu har jag en. Fast den är tom. Jag har ett helt hus med prylar istället.

skrot2

Det är bra att spara för framtiden. Här en gammal förbrukad bandslip. Jag skulle ha den där muffen som pilen pekar på.

Skrot

Resten sparas. Fanns många godsaker i den där.

Mekano

Några mekanobitar från svunna tider till fästet i kranen. (Bara en spillra återstår).

Läge1

Här närmar sig kroken ändläget…

Läge2

…och här blir det kontakt. Vinschen stannar och inga missöden inträffar.

Bygge

Idag blev det äntligen bygge på kyrktaket. Regnet smattrade på pressen. Norpan var osynlig.

Såga

Ganska kul att hålla på med.

Detta inlägg publicerades i Minne, Sysselsättning. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Äntligen bygge

 1. Ama de casa skriver:

  Ja, vi har alla våra nöjen… 😉

 2. Mats Rosborg skriver:

  Uppfinnarjocke är ett passande namn för dig säger jag…..
  (en beundrare med tummen mitt i handen

  • Janne skriver:

   Det där jag har jag inte uppfunnit. Jag såg att det måste finnas något sådant på lyftkranarna i Rågsved -57. Bara att planka. Det har legat och grott i bakhuvudet i nära 50 år. Snacka om slow starter. 🙂 Fast å andra sidan har jag aldrig byggt en lyftkran tidigare som ska användas i verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s